Capitala culturală ruginie

Capitala culturală ruginie

3
DISTRIBUIȚI

Eu unde să mă spăl?

Timişoara, 2017. Nu, nu e Capitală Culturală Europeană, deşi a primit un titlu. E oraşul în care EU, din două în două zile, am apă caldă murdară la robinet. Şi nu de ieri, ci de anul trecut. Am făcut zeci de sesizări la Colterm.


Şi ce? Le-am furnizat domnilor de la intervenții sticle cu apă ruginie ca să facă verificări. Apoi, după două zile am avut iar apă murdară. Nu, nu avem țevi vechi și nu sunt nici ruginite. Consumul din bloc? Nu e treaba mea! Explicații? Da! Că din cauza consumului ridicat, de undeva, de pe o țeavă ruginită vine apă murdară.

Timișoara. 2017. Capitală Culturală Europeană. Acelaşi orașul în care penele de curent de pe marile bulevarde nu mai sunt de multă vreme o știre. Soluții nu există. Facturile în schimb vin cu regularitate și sar de 250 de lei pe o garsonieră. Apa vine murdară, vorbele trec, iar eu nu mă pot spăla cu hârtiile verzi primite la sesizări.

Oare văd numai răul? Nu ştiu, dar aş vrea ca în „Frunce” să mă pot spăla cu apa curată în 2017.

Mai am doar o întrebare. La mine la robinet curge apă jegoasă. Pe banii mei. Şi ai tăi, timişorean fălos! Ştii câţi bani? 84.000.000 de lei în 2016! Eu unde să mă spăl?

3 COMENTARII

  1. Bre, tu stii ce e ala un editorial? Inteleg ca dai in Robu din toate directiile, dar te faci de rahat si tu si PressAlert.

    Asta nu e editorial. Te speli unde stii tu mai bine, probabil in orice casa din Timisoara inafara de a ta. Pentru ca nu am mai auzit pe nimeni sa se planga ca nu are unde sa se spele datorita apei.

    Atata lipsa de profesionalism si rea credita eu n-am mai vazut.

  2. Frustrarea de vinitura care se chinuie sa dea lectii de ,,civilizatie,, Banatului nu se dezminte in aproape nici un articole de al ei.
    Trist.
    Chiar nu pricep de ce,toti plecati din saracie si veniti in Banat la mai bine, si cum ajungeti incepeti sa gasiti motive de carcoteala si de critica…
    Nu mai veniti daca nu va place Banatul.Stati la voi,ca banatenii nu vin acolo.
    Iar daca vii in casa mea mai vinitura,nu imi critica mobila,mancarea,nevasta sau copii!
    Nu e civilizat! Nu e frumos!
    Nu intra cu bocancii plini de noroi in casa omului ca aopi sa comentezi ca e praf pe mobila.

  3. Vorbiti de penele de curent ale iluminatului stradal, ca si cind nu stiti ca Primaria e obligata sa inghita in sec pina la sfirsitul lui 2017, in privinta contractului cu Enel, cel care trebuia sa faca investitii in modernizarea infrastructurii de resort.
    Ce vreti sa aflati, ca dl Robu nu-i poate da afara din Primarie pe cei incompetenti, ptr ca Legea Functionarului Public ii supra-protejeaza, si ca respectivii sint de fapt vinovatii ptr mainile legate pe care Primaria le are pe subiectul acestor pene de curent ?
    Chiar nu intelegeti ca vinovatia nu se gaseste in directia catre care priviti ?

    Constat si eu ca presupusa falosenie (?!) a timisorenilor e un dinte pe care vi-l expuneti cu orice ocazie. Stiti citi timisoreni au bunici timisoreni ? 5%. Din statistici, nu din vorbe in vint. Restul de 95% (romani veniti de pe toate meleagurile ca si dvs care sinteti de origine din Alba) daca sint mindri o fac ptr ca probabil la Timisoara e un pic mai bine decit in locurile natale pe care le-au lasat in urma lor.

    (Chiar si cu un apartament dintr-un bloc, care din cauza unei tevi interioare cu probleme, ii da utilizatorului apa calda ruginie. Rezolvati-va in cadrul asociatiei problema de instalatii, caci nu e intreg orasul de vina ptr ca 40 de locatari nu-si gasesc o limba comuna de colaborare.)

    La buna reauzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.