Castelul Corvinilor, număr record de turiști în anul 2016. Câți vizitatori i-au...

Castelul Corvinilor, număr record de turiști în anul 2016. Câți vizitatori i-au trecut pragul

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor, hunedoara
Foto: Mircea Serban

Castelul Corvinilor din Hunedoara, una dintre cele mai importante atracții turistice din România, a fost vizitat, în anul 2016, de un număr record de turiști.

Potrivit Glasul Hunedoarei, anul trecut, numărul turiștilor a fost de 300.700, cu 20.000 mai mulți decât în 2015 și cu aproximativ 200.000 mai mulți decât în 2012.

Vă reamintim că, în acest sfârșit de săptămână, Castelul Corvinilor a devenit din nou platou de filmare.


De data aceasta, castelul a fost vizitat de actorii Jeffrey Dean Morgan și Aaron Eckhart, care au realizat o reclamă la un joc de strategie online cu teme istorice. Scenele în care apar cei doi actori au fost filmate în câteva săli ale castelului, iar turiștii au avut acces în monument după programul normal.

Doar anul trecut, Castelul Corvinilor a fost gazda a cel puțin trei producții importante: partea a cincea din seria „Dragonheart”, prima producție de realitate virtuală realizată de Discovery Channel și o reclamă la o rețea europeană de telefonie mobilă.

Castelul Corvinilor a fost ridicat de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea. Adulţii care doresc să-l viziteze trebuie să scoată din buzunar 20 lei, iar elevii şi studenţii, cinci lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.