Cel puțin 35 de morți și 40 de răniți într-un atac la...

Cel puțin 35 de morți și 40 de răniți într-un atac la un club de noapte din Istanbul, în noaptea de Revelion UPDATE Atentat revendicat de Statul Islamic

0
DISTRIBUIȚI

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise și 40 au fost rănite după ce un atacator a deschis focul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club celebru de noapte din Istanbul, Reina, a declarat, duminică dimineața, guvernatorul orașului, Vasip Sahin, transmit Reuters și AFP.

Atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul și a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters.

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanțele trase de un agresor deghizat în Moș Crăciun.

AFP notează că atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeană a Istanbului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia.


Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

Martorii au povestit că au auzit atacatorul strigând ceva în arabă, potrivit agenției de presă Dogan, care precizează că între 700 și 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.

UPDATE Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentatul produs la Istanbul în noaptea de Anul Nou, transmite Reuters. Bilanțul atacului este de 39 de morți și 69 de răniți, iar autorul este încă în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.