”Leopardele” visează la Europa: ”Vrem să ajungem la performanța CFR-ului din 47-48”....

”Leopardele” visează la Europa: ”Vrem să ajungem la performanța CFR-ului din 47-48”. Ce amical de lux vor disputa timișorencele în această iarnă

0
DISTRIBUIȚI
CFR Timișoara

În sezonul revenirii pe prima scenă la fotbal feminin echipa de la Gara Mare are planuri mari în 2017. CFR Timișoara ocupă locul 2 la jumătatea competiției, o poziție care la finalul Supeligii echivalează cu participarea într-o competiție europeană. ”Leopardele” încep pregătirea în această iarnă pe 23 ianuarie iar după jumătatea lunii februarie vor disputa cel mai puternic amical al iernii. Vor întâlni la Budapesta campioana Ungariei – Ferencvaros.

CFR 1933 Timișoara a surprins multă lume în sezonul de toamnă. Din postura de nou promovată gruparea bănățeană de fotbal feminin s-a instalat imediat în spatele multiplei campioane naționale Olimpia Cluj. ”Ne-am dori locul 1, dar e foarte greu pentru că acolo e Olimpia Cluj, care e naționala României practic. Sper să obținem locul 2 și să ajungem în finala Cupei României. Vrem să atingem în acest an performanța CFR-ului din 47-48 de la băieți, adică locul 2 și finala Cupei. Atunci eu pot să mor liniștit…”, a declarat Constantin Nedela, președintele executiv al CFR-ului, pentru PRESSALERT.ro. Conducătorul de la Gara Mare referindu-se la cea mai bună performanță la masculin, finala Cupei României și locul 2 în campionatul național, obținute în același sezon, 1947-48.

Elevele lui Florin Bugar ocupă momentan poziția secundă după nouă jocuri din 18, având 22 puncte.


Pe 1 e Olimpia, cu 27 de puncte, iar pe 3 e formația din Târgu Mureș, cu 18 puncte. ”Locul 2 participă într-o competiție europeană. Nu Champions League, anul trecut a fost precum o Cupă Balcanică. O să vedem cum va fi, dar ne dorim din tot sufletul să ajungem acolo. Și pentru fete – o mare parte dintre ele încheie un ciclu de patru-cinci ani – și pentru noi ca și club și pentru oraș, județ, și cei care au fost aproape de noi”, a mai spus Nedela.

O plecare și amicale peste hotare

Feroviariele au suferit o singură pierdere în această iarnă. Portarul Roxana Rotaru, împrumutată de la Becicherecu Mic, a plecat la Real Craiova. La capitolul achiziții nu a apărut nimic, dorindu-se o jucătoare în zona centrală a apărării, doar dacă aceasta e cel puțin la nivelul fetelor de din lot. ”E greu de găsit în țară ca valoare peste ce avem și doar e greu să iei de la Cluj, dacă nu, jucăm cu un lot restrâns, ne-am bazat pe 13 jucătoare plus 3-4 copile de la junioare. Oricum nu sunt multe jocuri”, a conchis Constantin Nedela.

Reunirea echipei e stabilită pentru data de 23 ianuarie. ”Pregătirea va fi pe plan local. Din cauze financiare, dar și pentru că majoritatea jucătoarelor lucrează sau urmează studii. Dar va fi în regim de cantonament”, a precizat Nedela. Principalul joc de testare pentru ambițiile europene ale ”leopardelor” va fi pe 22 februarie, în deplasare cu Ferencvaros Budapesta, echipă care a devenit campioană după o finală palpitantă cu concitadina MTK. ”Și mai vrem să jucăm ori în Ungaria ori în Serbia până la meciul din Cupă. Ne dorim de asemenea cu Iașiul în data de 11 martie, unde vrem să mergem cu avionul. Meci în care să ne luăm și revanșa pentru sincopa din campionat”, a mai spus Nedela. Cel mai probabil primul meci oficial al anului va fi pe 5 sau 6 martie în Cupa României. Se preconizează un duel cu Fortuna Becicherecu Mic, în cazul în care FRF aplică criteriul geografic, conjudețeana CFR-ului e o divizionară secundă aflată pe locul 2 în seria vestică – în spatele ”satelitului” Clujului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.