CJ Timiș, neclarități privind aplicarea taxei pentru depozitarea deșeurilor. De când vom...

CJ Timiș, neclarități privind aplicarea taxei pentru depozitarea deșeurilor. De când vom plăti mai mult pentru serviciile de salubrizare

0
DISTRIBUIȚI

Aplicarea taxei de 80 de lei pentru tona de deșeuri depozitate, taxă intrată în vigoare de la 1 ianuarie, dă bătăi de cap Consiliului Județean Timiș. Vicepreședintele Traian Stancu a informat astăzi că nu mai puțin de 200.000 de tone de deşeuri sunt colectate și depuse anual la deponeul de la Ghizela. Conform legislației în vigoare, taxa va crește din 2018 la suma de 120 de lei pe tonă de deșeu, iar singura soluție ar fi montarea de pubele pentru colectare selectivă pentru scăderea costurilor legate de depozitarea deșeurilor.

„Avem o dispută de aplicare pe care încă nu am rezolvat-o, sper să o rezolvăm săptămâna viitoare, este vorba de acea taxă pe tona de gunoi depusă la deponeu.


Este o taxă mare, de 80 de lei pe tonă, care va influenţa preţul gunoiului. Încercăm să găsim formule ca cetăţenii să fie cât mai puţin afectaţi de această taxă. De ce spun că este o situaţie mai complicată? Noi suntem la finalizarea licitației cu operatorii zonali, iar această taxă intra în prețul oferit de operatori pe licitație și acum două sau trei luni până când operatorii vor intra în muncă avem această chestie pe care tot o comentăm și încă nu suntem foarte în clar cu ea. Normele au apărut în noaptea de Revelion. A fost ultima chestie pe care ne-a servit-o fostul guvern și acum ne batem capul să vedem cum o putem rezolva. Acea taxă a fost introdusă să ne învețe să colectăm selectiv, atât noi cât și operatorul și noi ca cetățeni, și încercăm totuși să suporte operatorii o parte din sumă, iar o parte va fi introdusă în preț. Suntem în negocieri cu Retim, cu toată lumea, eu vă spun că aceste negocieri se poartă foarte calm, foarte liniștit”, a explicat Stancu.

Vicepreședintele CJ Timiș a mai declarat și că pentru o singură zonă din județ nu există o ofertă depusă pentru gestionarea deșeurilor, dar și că momentan Retim gestionează aproape două treimi din deșeurile din județ, grație dotărilor de care dispune compania. Cel mai probabil noile contracte vor fi semnate într-o lună de zile, asta în condițiile în care licitațiile nu vor fi contestate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.