Colterm lucrează la un plan de eficientizare. Reducerile de personal NU sunt...

Colterm lucrează la un plan de eficientizare. Reducerile de personal NU sunt excluse

0
DISTRIBUIȚI

84.000.000 de lei, aceasta este suma care a mers de la bugetul local al Timişoarei către Colterm, în anul 2016. Este vorba de o majorare de capital votată de aleşii locali în luna noiembrie, necesară companiei care avea datorii cam de aceeaşi valoare. Practic, prin alocarea banilor prin CL Timişoara, Colterm putea să îşi stingă datoriile istorice apărute după ce primăria şi guvernul nu au alocat banii de subvenţii în anii trecuţi şi societatea s-a văzut nevoită să contracteze credite pentru a plăti furnizorii. Însă, una din condiţiile pentru majorarea de capital a fost ca societatea să elaboreze un plan de eficientizare a activităţii care să asigure că pe viitor compania va fi una profitabilă.

„Suntem în fața unui moment extrem de important și aș zice că, alături de multe altele pe care le-am parcurs alături de Colterm din 2012, acesta ar fi o piatră de răscruce. Asta s-a întâmplat prin corecta înțelegere a lucrurilor de către guvernele care au fost din 2012 încoace, guverne care au corectat ce nu s-a făcut bine anterior în privința compensării pierderilor induse prin neplata la timp a subvențiilor.


Prin toate măsurile luate în acești ani s-a ajuns la un bilanț pozitiv venituri-cheltuieli, numai că din trecut nu s-au compensat decât o parte din acele minusuri, ele încă atârnă greu. Nu putem să viabilizăm economic compania Colterm dacă nu facem o majorare de capital, exact așa cum ar fi făcut un proprietar privat al acestei companii. (…)Am văzut interacțiuni multiple cu Consiliul Concurenței și am făcut tot ce ne-a cerut”, a declarat Nicolae Robu în cadrul şedinţei de plen în care a fost votată majorarea de capital.

La început de an, Colterm a cerut CL Timişoara o amânare legată de planul de măsuri. Nicolae Robu a explicat pentru presa locală, după şedinţa de plen de marţi „Colterm s-a cerut pentru a putea beneficia de majorarea de capital să prezinte şi nişte măsuri de eficientizare astfel încât societatea să se dovedească viabilă, ca o măsură preventivă astfel încât să nu se ducă din nou banii către Colterm şi să constatăm din nou că este pe minus. Măsurile vizează toată activitatea, nu este nimic limitativ, pot însemna inclusiv reduceri de personal. Studiul respectiv trebuie să indentifice toate măsurile care trebuie luate pentru eficientizarea activităţii. Nu e gata, au spus că e nevoie de mai mult de timp pentru a face un studiu temeinic, cred că în final o să plătească un astfel de serviciu. Momentan societatea are 854 de angajaţi, din care o parte ar putea fi vizaţi de noul plan de măsuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.