Comandament pentru situaţii de urgenţă, în Timiş. Ce măsuri a dispus prefectul...

Comandament pentru situaţii de urgenţă, în Timiş. Ce măsuri a dispus prefectul Băcală pentru zilele cu temperaturi extreme

0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile extrem de scăzute și rafalele puternice de vânt care se înregistrează în aceste zile la nivel naţional impun măsuri sporite de siguranță şi în Timiș. În acest sens, la Palatul Administrativ a fost convocat astăzi un Comandament pentru situații de urgență, la care au luat parte reprezentanți ai ISU Banat, ai Jandarmeriei, dar și cei ai E.ON, Enel sau Colterm.

Prefectul Mircea Băcală a declarat că „celor de la Enel le-am solicitat să intervină de urgență și rapid acolo unde rețelele electrice au căzut.


Sunt în județ copaci căzuți, sunt locuri unde rețelele electrice sunt întrerupte. De asemenea, cetățenii care văd oameni fără adăpost să sune la 112, să nu lase până a doua zi”.

În cadrul şedinţei de comandament, acesta le-a cerut reprezentanților Enel să trimită echipe pe teren pentru a interveni în localitățile în care firele de electricitate au căzut la pământ din cauza vântului. Prefectul le-a solicitat și celor de la E.ON să informeze dacă vor exista probleme cu furnizarea gazului, dar și reprezentanților CFR să anunțe din timp călătorii cu privire la întârzierile trenurilor sau a întreruperilor circulației pe anumite linii. Reprezentantul guvernului în teritoriu a atenționat şi conducerea Colterm să furnizeze agent termic la capacitate maximă, în acord cu temperaturile de afară care sâmbătă pot atinge și minus 17 grade Celsius în Timiș, conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.