PREMIERĂ Timișoara va găzdui în 2017 cel mai lung concurs de alergare...

PREMIERĂ Timișoara va găzdui în 2017 cel mai lung concurs de alergare din România. Când are loc și cine poate participa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhiva S24H

A doua ediție a concursului de ultra-maraton S24H va însemna și cea mai lungă alergare organizată în țară. Timișoara va găzdui în luna septembrie competiția care va dura 48 de ore în acest an! Înscrierile încep de azi și sunt destinate atât sportivilor profesioniști, cât și celor amatori.

Prima ediție s-a desfășurat pe parcursul a 24 de ore anul trecut. În 2017, ”porția” de alergare va fi dublă. Competiția e programată între 22 și 24 septembrie în Parcul Copiilor din Timișoara, traseul fiind zona pietonală cu 1.236 de metri.


Evident, competiția e destinată sportivilor care au un nivel ridicat de antrenament și care doresc să alerge pe distanțe lungi timp de 6, 12, 24 sau 48 de ore.

”Prima ediție a fost un proiect pilot. Mi-am dorit mult să avem și noi în România acest tip de competiție și să ne așezăm astfel pe harta mondială a alergărilor de ultra-performanță. Aproape toate țările din Europa au echipe de ultra-maratoniști care participă la Campionate Mondiale și Europene. Există acest potențial și pentru România, iar acum, cu S24H, avem și o competiție omologată ale cărei rezultate sunt oficiale și incluse în statisticile internaționale. Din 30 ianuarie și până în 3 septembrie se pot face înscrieri. Participanții pot opta între alergările de tip ștafetă, de 12 ore, sau probele individuale de 12, 24 sau 48 de ore”, a declarat Diana Amza, managerul evenimentului S24H.

La prima ediție S24H românii care au parcurs cele mai lungi distanțe au fost: Răzvan Farkas 207,1 km la proba 24h masculine, Mara Moroșan – 180,9 km la proba 24h feminine, Arnold Dekani-Engelman – 112,7 km la proba 12h masculine, Mariana Nenu – 121,3 km la proba  12h feminin. Campionul S24H a fost ultramaratonistul Levente Halama, din Ungaria, care a parcurs 222,5 km.

Competiția S24H se bucură de sprijinul FR Atletism iar în 2016 a primit certificarea Bronze Label acordată de Asociația Internațională de Ultra-maraton. La concurs sunt așteptați și sportivi internaționali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.