Deputatul PNL Pavel Popescu: „Opt milioane de euro pentru judeţul Timiş (…)...

Deputatul PNL Pavel Popescu: „Opt milioane de euro pentru judeţul Timiş (…) mi se pare o jignire”. Ce amendamente au liberalii

0
DISTRIBUIȚI
Pavel Popescu

Deputatul PNL Timiş Pavel Popescu este extrem de nemulţumit de suma alocată de guvernul României pentru judeţul Timiş prin nou buget pentru anul 2017.

Aflat la primul mandat de deputat, Popescu a criticat dur PSD, declarând că „este un buget al promisiunilor și atât, este un buget care ascunde puțină minciună. Veniturile pe 2017 stau undeva la 31,3% în timp ce cheltuielile sunt de 34,2%. Dacă se merge în acest ritm, în a doua jumătate a anului 2017 România se va împrumuta din sursă externă. Există un şiretlic în acest buget făcut pe genunchi şi anume creditele de angajament. Primarilor din România li s-au promis 31,3 miliarde de euro prin credite de angajament, dar cei care au făcut bugetul, au spus că în acest an nu se pot face plăţi decât de 2,3 miliarde.


Aceste credite de angajament nu sunt decât promsiuni de atragere a acestor primari. Există un şiretlic prin care primarii sunt atraşi spre această guvernare promiţându-li-se că proiectul din comuna lor va începe, dar plata nu se va putea face pentru aceste credite de angajament nu sunt totuna cu creditele de la buget. Nu se ţine cont de normele UE privind creditele de angajament. Opt milioane de euro pentru judeţul Timiş, primul judeţ din România mi se pare o jignire. (…) Fac apel la toţi parlamentarii de Timiş să ne adunăm şi să stăm de vorbă, să punem proiectele pe hârtie”.

Primarul Nicolae Robu, fost senator şi actualmente preşedinte interimar al PNL Timiş a declarat că „în general partidului parlamentar aflat la guvernare primesc dispoziţii pe linie de partid să nu perturbe proiectul venit de la partid cu amendamente. Am vorbit mereu despre faptul că parlamentarii trebuie să fie factorul decizional suprem şi prin urmare mizăm în continuare pe faptul că se va ajunge ca în mod raţional câteva amendamente care sunt foarte bine susţinute să fie acceptate şi votate, indiferent de culoare politică sau de o majoritate. (…) Primul amendament depus este pentru racordul la autostradă prin bifurcaţia Arad –Sânandrei, al doilea se referă la bugetul Ministerul Dezvoltării cu ţintă bugetul CNI care să permită ducerea la zi a documentaţiilor sălii polivalente de 16.000 de locuri, bazinul olimpic şi noul stadion. Al treilea amendament depus de către parlamentarii de Timiş se referă la o suplimentare a fondurile alocate MDRT în vederea susţinerii proiectelor din programul PNDL”.

Primarul a promis că va trimite o adresă cu cele trei amendamente către parlamentarii de Timiş cu rugămintea ca acestea să fie susţinute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.