DOLIU în șahul românesc. Marea maestră internațională Cristina Foișor s-a stins din...

DOLIU în șahul românesc. Marea maestră internațională Cristina Foișor s-a stins din viață

0
DISTRIBUIȚI
Cristina Foișor Foto: iulianceausescu.wordpress.com

Șahul românesc și nu numai deplânge azi pierderea Cristinei Adela Foișor. Multipla campioană națională, legitimată la AEM-Luxten Timișoara, s-a stins din viață la vârsta de 49 de ani după o luptă cu o boală necruțătoare.

Cristina Foișor a fost mare maestră internațională. A câștigat cinci titluri naționale la senioare și trei la junioare, precum și nenumărate titluri pe echipe. De asemenea a participat la nu mai puțin de 14 Olimpiade.


Alături de AEM-Luxten Timișoara a cucerit o medalie de aur și două de argint la Cupa Campionilor Europeni. Marea șahistă s-a născut într-o familie dedicată sportului minții.

Moartea profesoarei născute la Petroșani e deplânsă și de Federația Română de Șah. ”În istoria șahului feminin românesc nu există șahistă, care să fi dovedit atâta tenacitate, ambiție și capacitate de revenire. Cu greu poți întâlni o persoană cu studii matematice, care să aibă o asemenea înclinație spre poezie și lirism, și să dovedeasca atâta empatie și generozitate. S-a stins după o luptă inegală cu o boală necruțătoare, singurul ei scut și refugiu fiind până în ultima clipă ȘAHUL. Dispariția ei lasă un gol imens în inimile familiei, colegilor de club de la AEM, al șahiștilor din Timișoara și din toată țara, al prietenilor și al tuturor celor care au avut privilegiul să o cunoască! Îți mulțumim Cristina pentru tot ce ai dăruit vieții și șahului, și promitem să-ți păstrăm vie amintirea! Dumnezeu să o ierte și s-o odihnească în pace!”, se arată pe pagina federației de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.