EXCLUSIV Ion Răducanu despre președinția CJ Timiș: „Sigur cele trei voturi ale...

EXCLUSIV Ion Răducanu despre președinția CJ Timiș: „Sigur cele trei voturi ale UNPR merg la PSD”. De ce Bojin nu poate fi vicepreşedinte în locul lui Iliescu

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, PSD Timiş păstrează conducerea CJ Timiş. Mai mult, social-democraţii din judeţ au o majoritate relativ confortabilă pentru impunerea lui Călin Dobra în locul lui Sorin Grindeanu, numit premier al României, chiar şi fără PMP cu care au făcut majoritate în această vară.

Imediat după alegerile locale din iunie, PSD, ALDE şi PMP au încheiat o alianţă pentru conducerea CJ Timiş. Dacă PSD are un număr de 16 consilieri, ALDE are doi şi PMP cinci, cu tot cu cei tre dobândiţi de la UNPR după fuziune. Şeful UNPR Timiş, Ion Răducanu, a declarat astăzi în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro că „UNPR nu are treabă cu PMP.


Sigur cele trei voturi ale UNPR merg la PSD. Vom vota 100% cu candidatul pe care social-democraţii îl vor desemna. Nu se pune problema să nu dăm votul. Cât priveşte fuziunea cu PMP aceasta este anulată prin decizia UNPR care a fost transmisă instanţei care judecă acest lucru”.

Amintim că acum două zile consilierul judeţean Titu Bojin declara pentru PRESSALERT.ro că „eu nu sunt la PMP, eu sunt la UNPR. Noi suntem trei consilieri UNPR, Bojin, Oprea și Matei, că nu s-a făcut fuziunea. Din ceea ce știu, UNPR va fi înregistrat din nou ca partid, vineri. O să vedem, am înțeles că și liberalii și cei de la PSD vor să poarte negocieri cu noi mâine sau poimâine”.

Din sursele PRESSALERT.ro discuţiile dintre UNPR şi PSD pentru susţinerea social-democraţilor pentru obţinerea funcţiei de preşedinte al CJ Timiş au fost purtate încă dinainte ca Sorin Grindeanu să fie validat în funcţia de premier al României. Însă, cu toate că UNPR va acorda sprijinul său PSD, partidul nu se va alege cu un post de vicepreşedinte, asta pentru că pentru ocuparea funcţiei de preşedinte, care a fost vacantată prin demisie este nevoie de 50 plus unu voturi, însă pentru schimbarea vicepreşedinţilor sau a unui preşedinte pe post este nevoie de o majoritate de două treimi din cei 37 de consilieri judeţeni. Majoritatea PSD, ALDE, UNPR are doar 21 de voturi, astfel că Roxana Iliescu rămâne vicepreşedinte al CJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.