EXCLUSIV Lupta pentru alegerea unui nou președinte al CJ Timiș se întețește....

EXCLUSIV Lupta pentru alegerea unui nou președinte al CJ Timiș se întețește. Titu Bojin: „Eu nu sunt la PMP, eu sunt la UNPR!”

0
DISTRIBUIȚI
Titu Bojin, OFICIAL candidatul UNPR la şefia CJ Timiş
Titu Bojin consideră că face parte din UNPR, nu din PMP. Foto: Adrian Piclisan (arhivă)

Alegerea unui nou preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş se va face cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare. Deşi problema ocupării postului lăsat liber de Sorin Grindeanu, care a fost numit prim-ministru al României, este una relativ arzătoare, ea va fi tranşată cel mai probabil abia luni. Motivul? Cei care trebuie să poarte negocieri sunt plecați în concediu sau sunt încă ocupați la București.

Amintim că structura CJ Timiș este următoarea: PSD- 16 mandate de consilier, PNL – 14 mandate, PMP cinci mandate din care trei din componenta UNPR și AlDE două mandate.


Practic, situația părea bătută în cuie cel puțin până acum câteva zile când se știa că succesorul lui Grindeanu la șefia CJT va fi Călin Dobra, care va renunţa astăzi la mandatul de deputat, pentru a rămâne în CJ Timiş. O postare de pe Facebook a șefului demisionar al PNL Timiș, Nicolae Robu, a pus însă paie pe foc, după ce acesta a anunțat că liberalii vor să încerce o alianță cu PMP pentru a avea președinte la CJ Timiș. Numărul de voturi necesare pentru alegerea unei noi conduceri a CJ Timiș se ridică la 19, iar alianța dintre ALDE și PSD are doar 18.

Teoretic, decizia desemnării unui nou preşedinte se va lua în funcție de ce dorește șefa PMP Timiș, Roxana Iliescu, care deocamdată este în concediu până sâmbătă, însă care a explicat pentru PRESSALERT.ro că a purtat o discuție telefonică cu Nicolae Robu, cu care va avea și o întâlnire cel mai probabil săptămâna viitoare.

Totuși, desemnarea unui nou președinte al CJ Timiș ar putea să nu fie atât de simplă precum pare la prima vedere, asta din cauză că cei trei foști uneperiști din PMP sunt toți și foști membri PSD. Vorbim despre Nicolae Oprea, Viorel Matei și Titu Bojin, niciunul din cei trei nefiind bucuros de fuziunea UNPR – PMP, care este acum contestată în instanță de UNPR. Titu Bojin a declarat pentru PRESSALERT.ro că „eu nu sunt la PMP, eu sunt la UNPR. Noi suntem trei consilieri UNPR, Bojin, Oprea și Matei, că nu s-a făcut fuziunea. Din ceea ce știu, UNPR va fi înregistrat din nou ca partid, vineri. O să vedem, am înțeles că și liberalii și cei de la PSD vor să poarte negocieri cu noi mâine sau poimâine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.