EXCLUSIV O mare companie, AMENZI pe bandă rulantă de la Primăria Timişoara...

EXCLUSIV O mare companie, AMENZI pe bandă rulantă de la Primăria Timişoara şi Poliţia Locală. Pentru ce nereguli au fost aplicate

0
DISTRIBUIȚI

Operatorii de servicii din Timişoara nu pot fi obligaţi să ţină cont de legi, iar dovadă sta păienjenişul de cabluri din tot oraşul. Consiliul Local Timişoara a votat în anul 2009 o hotărâre care obligă operatorii să ducă toate cablurile în subteran. Vorbim despre HCL 184/28.04.2009 – care prevedea ducerea a cablurilor aeriene atârnate pe stâlpi în subteran până la sfârşitul anului 2012.

Ani buni s-au scurs fără ca firmele vizate să ţină cont de lege, totul cu sprijinul direct al Primăriei Timişoara.


Asta pentru că primarul Nicolae Robu s-a mulţumit doar să promită în repetate rânduri că va tăia cablurile atârnate pe stâlpi, însă nu a făcut nimic în acest sens. Singurii operatori care s-au trezit cu cabluri tăiate au fost cei din zona pasajului Michelangelo, unde, fiind vorba de implementarea unui proiect cu fonduri europene, nu a fost loc de tocmeală.

Compania RDS-RCS a început să ducă o bună parte din cabluri în subteran, însă lucrările au fost sinonime cu dezastrul în cele mai multe zone. Străzi recent asfaltate de primărie pe banii timişorenilor au fost sparte şi lăsate aşa săptămâni bune, pentru că muncitorii s-au mutat la alte locaţii. A fost cazul zonei Bogdăneşti şi a Bulevardului Cetăţii, unde angajaţilor RDS le-a luat săptămâni bune să asflalteze şi asta abia după ce au fost reclamaţi la primărie.

Cablurile însă au rămas agăţate pe stâlpi, iar zonele verzi din zonele afectate nu au fost aduse la starea iniţială. Compania RDS a primit nenumărate sancţiuni, atât de la Primăria Timişoara cât şi de la Poliţia Locală. Mai exact, 16 în ultimii doi ani. Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara a sancţionat compania RDS cu patru amenzi în 2015 şi şase amenzi în 2016, însă municipalitatea nu ne-a comunicat valoarea acestora. Agenţii de la Poliţia Locală au aplicat şi ei un total de şase amenzi. În 2015 poliţiştii locali au amendat RDS de trei ori, cu amenzi în valoare însumată de 4.500 de lei, iar în 2016 tot de atâtea ori, cu amenzi în valoare de 3.500 de lei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.