Fenomen rar la una dintre cele mai spectaculoase cascade din vestul țării,...

Fenomen rar la una dintre cele mai spectaculoase cascade din vestul țării, în plină iarnă: de ce ies aburi de sub apa înghețată FOTO

0
DISTRIBUIȚI
cascada clocota
Fenomen rar la o cascadă din vestul țării

Un fotograf din județul Hunedoara a surprins un fenomen rar care se petrece în diminețile când temperaturile sunt sub zero grade, la una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din vestul țării. Este vorba de Cascada Clocota din Geoagiu Băi, unde izvoarele termale ale acesteia se învăluie de aburi care ies de sub gheață.

Astfel, deși Cascada Clocota este acoperită cu sloiuri de gheață, în diminețile geroase căderea de apă este învăluită de aburii izvorului de ape termale. Priveliștea spectaculoasă a fost surpinsă în imagini de fotograful Lucian Ignat.

„Cascada este acoperită de gheaţă şi în acelaşi timp sub aceasta curge apa termală, de aceea se produc aburii, iar razele soarelui creează acest fenomen rar. El se petrece după nopţile geroase şi pentru o scurtă perioadă de timp, dimineaţa”, a precizat Lucian Ignat.

Cascada Clocota este situată pe râul cu același nume, în sud-estul stațiunii Geoagiu-Băi, la doar 15 minute de centrul orașului.


Căderea de apă are în jur de 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri. Cascada colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă, dar și un râuleț. Potrivit specialiștilor, apa cascadei este una pură, plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.