Fostul senator Petru Ehegartner: „Nicolae Robu nu e de structură liberal”. Ce...

Fostul senator Petru Ehegartner: „Nicolae Robu nu e de structură liberal”. Ce spune despre funcția de prefect VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Printre numele vehiculate pentru funcția de prefect de Timiș se numără și cel al lui Petru Ehegartner, fost senator ALDE Timiș. Invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Ehegartner a declarat că o asemenea calitate „l-ar onora”, dar că numirea în această funcție depinde de două lucruri.

„Dacă voi fi sau nu prefect depinde, în primul rând, vor conta două argumente: va fi în discuție algoritmul după care funcțiile de prefecți și subprefecți se vor împărți între ALDE și PSD și mai este opțiunea premierului, pentru că prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Sigur, o asemenea demnitate m-a onora și o consider, cum de altfel am considerat și funcția de senator pe care am deținut-o în mandatul trecut, a fost o onoare și am încercat prin tot ce am făcut, prin modul de a mă prezenta în Parlamentul României, de a onora această demnitate pe care electoratul mi-a oferit-o la alegerile trecute. Nu am discutat cu domnul Grindeanu pe această temă”, a declarat Petru Ehegartner.

Fostul lider al ALDE Timiș și fost membru PNL a vorbit, în această seară, la PRESSALERT LIVE, și despre ce înseamnă să fii liberal.


Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă Nicolae Robu, președintele interimar al PNL Timiș, este un liberal autentic, Ehegartner a încercat să evite să dea un răspuns concret, dar a precizat că nu e „fundamental, de structură”.

„Eu am mai spus cum văd liberalii. Am ajuns la convingerea că bună parte din cei care sunt sub o anumită siglă, și mă refer aici la liberali, dacă apartența la acel partid nu o fac din convingere dată de modul în care ei trăiesc, ci doar că le place cum sună că sunt liberali, atunci nu sunt liberali. Nu sunt liberali autentici, de structură. Eu am văzut în cei care aderă la liberalism sau sunt liberali că sunt oamenii care și-au luat soarta în mână, vor să facă pentru comunitate, pentru segmentul lor de comunitate ceea ce e bine și necesar pentru a putea să-și desfășoare activitatea economic. Ăștia sunt liberalii autentici. Liberalii care au fost o viață doar bugetari… am avut surpriza să constat că exact din zona aceasta au fost niște deviații greu de înțeles. (…) Domnul Robu nu e un liberal fundamental, nu e de structură liberal”, a afirmat Petru Ehegartner.

1 COMENTARIU

  1. da cu totul de aceeasi parere, dar dl. Ehegartner cu ce s-a ocupat inainte? a practicat liberalismul inainte de a fi in partidul celui mai liberal dintre liberali, dl. Tariceanu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.