Imagini spectaculoase: patinoar subteran într-una dintre cele mai frumoase peșteri din vestul...

Imagini spectaculoase: patinoar subteran într-una dintre cele mai frumoase peșteri din vestul țării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1469597746">

patinoar subterna

Imagini de vis, în aceste zile, într-una dintre cele mai frumoase peșteri din vestul țării. Temperaturile scăzute din această iarnă au transformat apele din Peștera Bolii, județul Hunedoara, într-un patinoar subteran.

Luminile în diferite culori din interiorul cavernei fac ca peștera să fie și mai spectaculoasă. Astfel, turiștii care își propun să viziteze, în această perioadă, Peștera Bolii vor avea parte de un peisaj de vis.

Peștera Bolii se află la aproximativ șase kilometri de orașul Petroșani, pe drumul ce leagă Valea Jiului de Țara Hațegului, în locul în care se întâlnesc Munții Retezat cu Munții Sebeșului.

Caverna are forma unui tunel și a fost săpată în calcarele Dealului Bolii de Pârâul Jupâneasa. Are o lungime de 455 de metri, iar deschiderea reprezintă de fapt un portal spectaculos de 20 de metri la bază și 10 metri înălțime.

Foto: Vasile Laurențiu Sorin

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.