INTERVIU Adrian Despot, înaintea concertului Viţa de Vie de la Timişoara: „Mass-media...

INTERVIU Adrian Despot, înaintea concertului Viţa de Vie de la Timişoara: „Mass-media s-a transformat în ceva… de care încercăm să ne ţinem cât mai departe“

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Despot şi colegii lui din Viţa de Vie lansează un nou album la Timişoara

Formaţia Vița de Vie lansează „Șase (+)”, prima parte a albumului „Șase/Șase”, cu un concert extraordinar care va avea loc la Timişoara, sâmbătă 28 ianuarie, de la ora 21.00, la clubul Daos. Cu o zi înainte de apariţia din Timişoara, cei de la Viţa de Vie vor lansa acest album la Arad, în clubul Flex. Înaintea celor două concerte din vestul ţării, am realizat un interviu cu solistul trupei, Adrian Despot.

Reporter: Cel mai recent concert pe care l-aţi susţinut în Timişoara a fost în cadrul festivalului Timişoara Rocks, înaintea celor de la Guano Apes. Cum aţi fost primiţi de timişoreni?

Adrian Despot: Like always. Timişoara e unul din oraşele noastre preferate atunci când vine vorba de concerte. Şi nu numai..

R: Albumul pe care îl veţi lansa sâmbătă la Timişoara, „Şase (+)” a câştigat Best Romanian Alternative Album la Metalhead Awards. Cum a fost primit albumul de către fanii voştri?

A.D.: Prin prisma premiului câştigat, bazat pe numărul de voturi, cred că foarte bine. Avem un feedback general foarte bun la album. Adică la prima parte a acestuia. Sper să fie cel puţin la fel de bun şi pentru a doua parte.

R: În ultima vreme sunteţi prezenţi destul de puţin în mass – media. Care este motivul acestui „low profile“?

A.D.: Mass-media s-a transformat în ceva… ceva de care încercăm să ne ţinem cât mai departe, asta ca să nu fac catalogări tendenţioase.


Şi, oricum, era interesantă pentru noi doar în momentele în care aveam un material de promovat. Acum, relaţia cu fanii se face direct şi instant, prin intermediul net-ului, aşa că nu mai avem nevoie de intermediari. Thank God!


R: Conform informaţiilor prezentate, plănuiţi să lansaţi a doua parte a acestui album în data de 20 mai. Ce ne poţi dezvălui despre piesele incluse pe această continuare?

A.D. : Nu mult. Primul lucru ar fi că am amânat lansarea pentru la toamnă. Piesele se nasc pe rând, lansăm una apoi intrăm în studio să o lucrăm pe următoarea. La fel ca în cazul „Şase (+)”, habar nu avem cum o să sune următoarele, pentru că le lucrăm în real time, nu le avem gata pregătite într-un sertar. Pentru „Şase (-)” ne-am propus să le lansăm la interval de două luni, pentru a avea timp să le facem şi clipuri. Să vedem dacă ne iese.

R: De-a lungul anilor, ai dezvoltat o prietenie aparte cu muzicienii din Timişoara. Cum crezi că se prezintă la început de 2017 scena muzicală timişoreană şi cum vezi scena rock românească actuală…

A.D.: Timişoara are nişte instrumentişti extraordinari, a avut întotdeauna. Fiind şi noi o gaşcă de muzicieni împătimiţi, e normal să avem prieteni printre ei. Cine se aseamănă, se adună, nu? Apoi, scena muzicală românească, cel puţin cea de rock, deşi nu reuşeste să producă trupe profesioniste, care să trăiască exclusiv din asta, este totuşi efervescentă. Mă bucură să văd copii care vin din spate cu chef de cântat!

R: Ce mesaj ai de transmis fanilor timişoreni înaintea concertului?

A.D. : Concertul este sămbătă. Mesajul este ca fanii să se odihnească la prânz, să fie în formă pe seară. O să fie intens!

Biletele pentru concertul de lansare al albumului „Șase (+)” din Timişoara costă 50 lei şi se găsesc de vânzare in DAOS club, Scârț Loc Lejer şi Aethernative Café, în timpul programului de funcţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.