Lenea COSTĂ: timișoreni sancționați de Poliția Locală pentru că nu au curățat...

Lenea COSTĂ: timișoreni sancționați de Poliția Locală pentru că nu au curățat zăpada de pe trotuare. Vezi cât de mari sunt amenzile

0
DISTRIBUIȚI

Au crezut că merge și așa și nu s-au conformat nici după ce au primit somații de la oamenii legii. Vorbim despre mai multe asociații de proprietari care au fost amendate de agenții de la Poliția Locală pentru că nu au curățat zăpada de pe trotuare.

„Poliția Locală Timișoara a trecut la aplicarea de sancțiuni în cazul proprietarilor de imobile din Municipiu care nu au curățat gheața formată pe trotuare, punând astfel în pericol de accidentare cetățenii care trec prin zonă. Astfel, un număr de cinci asociații de proprietari de pe str. Timocului Bl 27, Timocului nr. 23 și 25, precum și de pe str. Iuliu Grozescu Bl.


T 28 și T 29 s-au ales cu sancțiuni contravenționale conform HCL 371/2007 modificată deoarece nu au luat măsuri de îndepărtare a gheții formate în fața imobilelor de locuit. De asemenea, în cursul zilei de ieri, alte 57 de persoane fizice și juridice au fost somate să ia măsuri de curățare a gheții. De la debutul iernii și instalarea temperaturilor scăzute au fost aplicate în total peste 300 de somații, cei somați conformându-se celor impuse. Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni și la reprezentanții societăților comerciale să dea dovadă de spirit civic și să ia măsuri de curățare a trotuarelor pentru a evita nu numai sancționarea, cât mai ales posibilele accidente la care sunt expuși cei care circulă prin zonă”, a informat direcţia cu sediul pe strada Lorena.

Obligaţiile cetăţenilor, ale locatarilor şi ale reprezentanţii instituţiilor cu privire la îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din dreptul imobilelor sunt stabilite prin HCL 371/2007 modificată. Sancțiunile pentru persoane fizice se încadrează între 500 și 1.500 lei, iar pentru persoane juridice sunt între 1.500 și 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.