Lenea funcţionarilor din Primăria Timişoara încurcă tinerii care vor terenuri gratuite pentru...

Lenea funcţionarilor din Primăria Timişoara încurcă tinerii care vor terenuri gratuite pentru case. Până când se pot depune dosare

0
DISTRIBUIȚI

Tinerii cu vârste sub 35 de ani mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru a-şi depune dosare în vederea obţinerii unei parcele de teren cu suprafaţa de 300 de metri, pe strada Ovidiu Balea. Iniţiativa de a acorda teren gratuit i-a aparţinut primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care vrea să sprijine tinerii pentru a-şi construi case cu banii lor. O primă condiţie: beneficiarii trebuie să aibă în contul bancar echivalentul a 10.000 de euro. Însă, cu toate că termenul de depunere a dosarelor se apropie de final, angajaţii din primărie descurajează tinerii prin lenea lor, pentru că unele dosare depuse înainte de modificarea cerințelor nu au fost verificate pentru a se vedea ce lipsește.

„Expiră termenul săptămâna aceasta, mai bine zis la sfârşitul săptămânii, pentru depunerea cererilor de teren pentru construcţia de case de către tineri.


Dăm 128 de parcele, avem cereri depuse. Este făcut aiurea materialul, nu ştiu de ce nu înţeleg oamenii să îşi facă treaba aşa cum trebuie. Sunt trecute 1.064 de dosare, dar e o prostie, pentru că nu se iau în seamă decât dosarele depuse acum, chiar dacă ele au fost depuse mai demult, trebuiau actualizate cu alte documente. Nu mai contează că acum zece ani a fost depus un dosar care nu a fost actualizat cu piesele din hotărârea de consiliu local pe care noi am adoptat-o în noiembrie. Sunt unele vechi, fie că nu se mai îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, nici măcar cele de vârstă, fie că nu s-au pus la dosarele acelea piesele cerute de hotărârea de consiliu local de acum. Nu sunt, mie mi s-a spus generic că dintre cererile vechi puţine au fost reluate cu piesele care se cer acum. Nu s-au analizat dosarele cu acurateţe pentru a vedea ce corespunde din ceea ce avem depus, dar aşa, generic vorbind, ar fi suficiente ca să se dea toate cele 128 de parcele. Termenul este 15, dar 15 va fi duminică, deci vineri. Primăria va amenaja în acea zonă reţelele de utilităţi, rămânând în sarcina celor ce primesc parcelele şi îşi construiesc case să îşi facă racordurile”, a explicat Nicolae Robu.

Detaliile despre actele necesare, dar şi condiţiile de eligibilitate puteţi consulta aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.