Medici oncologi din Timișoara, învățați să comunice mai bine cu pacienții, în...

Medici oncologi din Timișoara, învățați să comunice mai bine cu pacienții, în cadrul unui seminar. Ce semnal de alarmă trage un ONG

0
DISTRIBUIȚI
curs de comunicare pentru medici
Curs de comunicare pentru medici, în premieră în România.

Mai mulți medici oncologi din Timișoara au fost învățați cum să comunice mai bine cu pacienții bolnavi de cancer, care au parte de un șoc atunci când află că suferă de această boală. Totul în cadrul unui workshop susținut de doi traineri internaționali, organizat la sfârșitul săptămânii trecute de către Asociația „Dăruiește Viață”.

În total, au fost instruiți în tehnici de comunicare cu pacienții diagnosticați cu cancer 30 de medici oncologi, chirurgi și asistente medicale din București, Constanța, Brașov și Timișoara.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui curs a fost de a sublinia rolul important pe care îl au comunicarea și empatia în procesul de tratament al unei afecțiuni grave.

„Este foarte dificil să comunici o veste teribilă într-un timp foarte scurt, iar tendința doctorilor este de a le da pacinților foarte multe informații tehnice într-un timp foarte scurt. În cadrul acestui curs, li s-a explicat participanților că pacientul și medicul trebuie să facă echipă, să aibă o punte de legătură între ei, care să-i ajute în tratarea afecțiunii. Numai în felul acesta se poate aplica un tratament eficient”, a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației „Dăruiește Viață”.

Cu ajutorul ONG-ului, este prima dată în România când se organizează cursuri de comunicare pentru medici, cu traineri internaționale.


Asociația „Dăruiește Viață” atrage atenția asupra faptului că în cadrul facultăților de medicină și apoi la rezidențiat nu se fac cursuri de comunicare. Asta deși în unele țări, precum Anglia, se dă probă de comunicare la examenul de admitere la facultatea de medicină și este disciplină obligatorie în care actori pregătiți special pentru joc de rol le evaluează empatia.

„Asociația Daruiește Viață a decis să continue demersurile necesare și pentru a forma traineri dintre medicii participanți, în așa fel încât să extindă acest program la nivel național”, transmit organizatorii cursului de comunicare pentru medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.