Ministrul Transporturilor: „Cei 15 kilometri finalizați din autostrada Lugoj – Deva vor...

Ministrul Transporturilor: „Cei 15 kilometri finalizați din autostrada Lugoj – Deva vor fi dați în folosință”. Vezi când se va putea circula

0
DISTRIBUIȚI

Cei 15 kilometri finalizați din autostrada Lugoj – Deva, între localitățile Traian Vuia și Margina, vor fi dați în folosință în curând, după ce recepția lucrării a fost întârziate din cauza unor probleme de birocrație.

„Am identificat și am eliminat obstacolele birocratice la CNAIR și, astfel, secțiunile A, B și C, în lungime de 15 kilometri, din obiectivul de investiții autostrada Lugoj — Deva Lot 2 sunt finalizate și au conexiunea asigurată prin intermediul nodurilor rutiere de la Dumbrava și Margina, putând fi deschise traficului imediat după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor.


În acest sens, vă informez că în intervalul 6 — 10 februarie vom avea această recepție și vom putea da în folosință cei 15 kilometri”, a declarat ministrul Transporturilor, la începutul ședinței de Guvern de astăzi.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța, la sfârșitul lunii decembrie, că lucrările de pe sectorul de autostradă Lugoj — Deva, respectiv Traian Vuia — Margina, pe o lungime de 15 kilometri, sunt în curs de finalizare, astfel încât acest sector să poată fi utilizat de participanții la trafic, însă acest fapt va fi realizat imediat după clarificarea tuturor aspectelor de natură juridică.

Lungimea autostrăzii Lugoj — Deva este de 28,6 km, localizată în județele Timiș și Hunedoara. Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei, fără TVA, din care 478,32 milioane de lei din fonduri de coeziune (85%), iar 84,41 milioane de lei de la Guvernul României (15%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.