Mitropolitul Banatului, despre cele trei milioane de români plecați în străinătate: “Nici...

Mitropolitul Banatului, despre cele trei milioane de români plecați în străinătate: “Nici în cele mai triste vremuri ale lui Vlad Țepeș nu s-au mișcat oamenii așa, dintr-o parte într-alta“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, crede că Ziua Unirii Principatelor Române, marcată în data de 24 ianuarie, nu a fost sărbătorită în țară la fel ca în trecut și le-a bătut obrazul politicienilor pentru faptul că “nu au prea fost văzuți, astăzi, în locurile unde s-a scris istoria”. Afirmațiile au fost făcute, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, unde Mitropolitul Banatului a vorbit și despre cât de importantă este istoria unui popor.

“Din nefericire, ziua aceasta de 24 ianuarie anul acesta nu a fost sărbătorită în țară cu atâta bucurie cum se sărbătorea altădată. Consider că această umbră care s-a așezat peste sărbătoarea de astăzi vine din spațiul politic. Reprezentanții poporului nu au fost prea văzuți, astăzi, acolo în locurile unde s-a scris istoria, de unde venim noi.


Din păcate, nu ne cinstim istoria, care nu e cartea morții unui neam, ci e biblia lui, pe care ar trebui să o citim cu multă băgare de seamă. Privind la istorie, îți croiești drum spre viitor. Nu vreau ca cineva să șteargă de pe harta Europei, a lumii, numele acesta, România, care este binecuvântat de Dumnezeu. Trebuie să rămânem români în acest spațiu carpatic și să păstrăm tot ce e al nostru”, consideră ÎPJ Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a mai declarat, la PRESSALERT LIVE, că vestigiile arheologice din România ar trebui să fie mai bine promovate și a dat exemplul Egiptului, țară în care turismul s-a dezvoltat foarte mult datorită piramidelor, și nu numai. “Aceste urme de civilizație care sunt și în spațiul nostru românesc ne-ar înrădăcina și pe noi mai mult aici. Noi suntem în acest spațiu geografic de când e lumea și pământul. Orice vestigii arheologice care pot fi puse în lumină nu fac altceva decât să ne ancoreze în acest spațiu”, a afirmat ÎPJ Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a vorbit și despre cele trei milioane de români care au plecat, în ultimii ani, pentru a munci în străinătate. “A venit acest val al mișcării noastre românești către Occident. Când s-a întâmplat ca în mai puțin de 20 de ani să avem o plecare din țară de trei milioane de oameni? Nici în cele mai triste vremuri ale lui Vlad Țepeș sau când erau tătarii peste noi nu s-au mișcat oamenii așa, dintr-o parte într-alta. De aceea, toate aceste urme ale istoriei trebuie să ne lege”, este de părere mitropolitul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.