Muzica timişoreană „prinde bine“ în topurile anului 2016. Vezi care sunt artiştii...

Muzica timişoreană „prinde bine“ în topurile anului 2016. Vezi care sunt artiştii bănățeni apreciaţi de Radio Trib VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Printre formaţiile locale care se regăsesc în acest top se numără şi cei de la Mere

Muzica timişoreană este apreciată în topurile anuale realizate de către diversele posturi de radio din ţara noastră care nu au ca target piesele comerciale, artiştii care activează în oraşul nostru având parte de promovare în rândul mass – media care promovează curentele muzicale neînglobate în mainstream-ul românesc. Recent, Radio Trib a realizat un clasament al celor mai bune piese româneşti ale anului 2016, în cadrul căruia se regăsesc şi câteva trupe made in Timişoara.

Pe locul 12 în acest top figurează trupa Mere cu piesa Niciodată. „Nu ştiu cât de burghezi sunt timişorenii din trupa Mere, însă, dacă pui urechea pe piesa Niciodată, n-ai cum să nu «muşti» şi să nu dai play. Le dorim un 2017 cu cât mai multe cântări şi, desigur, disc“, au transmis realizatorii acestui top. Reamintim că această piesă a fost lansată printr-un concert care a avut loc la Casa Tineretului, în cadrul căruia au mai urcat pe scenă The Different Class, Marion Kräutner și orădenii de la N.O.R.. În vara anului 2015, formaţia Mere a aniversat cinci ani de existenţă a trupei care îşi descrie stilul drept un „punk burghez“ şi „popgressive“.

O altă trupă prezentă în acest top al anului 2016 este Melting Dice cu piesa Inert, care ocupă locul 23.


Cu câteva minute înainte de trecerea în noul an, formaţia a lansat un alt videoclip la piesa „Nu călcaţi pe soare“, în cadrul unei proiecţii care a avut loc la Manufactura, unde muzicienii au susţinut dealtfel şi un concert acustic, urmat de un afterparty realizat de realizat de R&R Booking. Formaţia care a debutat în toamna anului 2014 sub numele de Poşta Mare a fost prezentă cu piesa „Transcendent” şi pe compilaţia Made in TM, realizată anul trecut.

Muzicienii care alcătuiesc trupa Within The Nova se află pe locul 52 în acest clasament cu piesa lor intitulată E.T.  În luna noiembrie a anului trecut, timişorenii au lansat primul videoclip din carieră, pentru melodia ”The Idealist”, prima piesă extrasă de pe albumul de debut al trupei intitulat „Infinite Cycles”, care urmează să fie lansat în luna aprilie a acestui an.

Timişorenii de la Dincolo de Ziduri se regăsesc şi ei în acest top cu piesa Deschizi  drumuri noi, le locul 64. Formaţia a lansat în luna noiembrie a anului trecut un nou material discografic numit Adevăratul eu, printr-un concert extraordinar care a avut loc la Casa Tineretului. Membrii trupei: Johny Kui, Popa Mihai, Daniel Kui și Emi Kui abordează în principal un stil rock, pe care îl împletesc cu diferite forme de hard-rock sau progressive rock pentru a surprinde ascultătorul prin contrastul neașteptat dintre versuri și instrumente.

O altă trupă fanion a oraşului nostru figurează în acest top pe locul 69 este Implant Pentru Refuz cu „Sidef (acustic)”. „«Sidef (Dedicat)» a apărut prima oară în 2007, pe albumul Monolith. Varianta electrică a fost în 2006, timp de două săptămâni, pe locul 9 şi a adunat 17 săptămâni de ROMTOP. Toamna trecută, gaşca din Timişoara a sosit cu albumul «Acustic», înregistrat în concert. De ascultat cap coadă, pentru că are hiturile găştii întoarse din condei cu mult har“, spun realizatorii acestui clasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.