Muzicienii timişoreni sunt „în cărţi“ pentru topul anului 2016. Vezi formaţiile care...

Muzicienii timişoreni sunt „în cărţi“ pentru topul anului 2016. Vezi formaţiile care au intrat în clasament

0
DISTRIBUIȚI
Petre Ionuţescu figurează în topul celor mai bune albume ale anului 2016

Muzicienii timişoreni ocupă poziţii fruntaşe în topul anului 2016 realizat de site-ul muzicisifaze.ro, printre primele zece poziţii ale acestui clasament figurând nu mai puţin de trei formaţii din oraşul nostru.

Pe locul trei al acestui top se află cei de la Implant Pentru Refuz cu discul Acustic (Live@Unirii5). Formaţia timişoreană care a avut parte de o serie de concerte pe parcursul anului 2016, inclusiv un recital în cadrul celebrului festival Exit din Novi Sad a înregistrat acest disc în cadrul concertului pe care muzicienii l-au susţinut la începutul lunii octombrie 2015, în cadrul seriei de evenimente derulate în cadrul expoziţiei Atoms Vectors Pixels Ghosts, semnată The Designers Republic, care s-a desfăşurat în curtea interioară a cafenelei D’arc, în spaţiul numit Piaţa Unirii Cinci. „Un disc de concert care nu trebuie să lipsească din telefonul rockerului român.


În anii ’90 se spunea «Bestial»! Acum se spune «Epic»! PS: Savuros acel teremin!“, se spune în prezentarea acestui disc, în acest top.

O altă prezenţă locală în acest clasament este Petre IonuţescuMaria Radna Live, care se situează pe locul şase în topul anului 2016. „Petre Ionuţescu a cântat şi cântă în variate mixuri de oxigen şi azot alături de Blazzaj, Alexandrina, Makunouchi Bento, Negură Bunget ş.a.m.d. Albumul de debut a fost înregistrat live în cadrul re-inaugurării monumentului eclesiastic de la Maria-Radna. Invitaţii şi galeria de instrumente de suflat (caval, tulnic, fluier şi bineînţeles, trompetă) crează un peisaj sonor particular, în care rafinamentul artistic are prim plan“, au transmis realizatorii topului.

Cea de-a treia formaţie locală care a „prins“ un loc în top ten este Bega Blues Band cu albumul „Brassica Soup“. „Profesioniştii de la Bega Blues Band nu au concurenţă în România. Dacă am vrea să fim maliţiosi, putem spune că nu ar avea concurenţă nici în restul Europei. Să nu uităm că a fi în pas cu timpurile nu echivalează cu a fi în ton cu moda (trecătoare)“, se spune în prezentarea discului.

Printre alte discuri timişorene prezente în acest clasament anual se numără JazzyBIT – Horizon (11), Methadone Skies – Coloseus (12), Negură Bunget – Zi (15), Makunouchi Bento – Paquet Congo (26), Cargo – Live la Arenele Romane (34), Makunouchi Bento – Remix Box Chan (35), Dincolo de Ziduri – Adevăratul Eu (38), The Different Class – Drop Of Rock (48), Sonatic – Iluzii (59) şi Nadayana – Nine (64).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.