Numărul tinerilor care vor teren de la primărie, dublu faţă de numărul...

Numărul tinerilor care vor teren de la primărie, dublu faţă de numărul parcelelor disponibile. Deocamdată nu există criterii de departajare

1
DISTRIBUIȚI

Doar jumătate din tinerii care au depus cereri vor şi primi teren gratuit din partea Primăriei Timişoara, teren pe care să îşi ridice case. Numărul dosarelor depuse la primărie este dublu faţă de numărul de parcele de teren disponibile. Amintim că primăria Timişoara a pus la dispoziţia tinerilor 128 de parcele cu o suprafaţă de 300 de metri pătraţi în zona străzii Ovidiu Balea.

„Vă pot spune acum câte cereri au fost depuse. Sunt 254. De fapt, când spun cereri, am în minte un dosar, deci sunt 254 de dosare, unele depuse acum, altele obţinute prin completarea unor dosare depuse mai demult în perioada administraţiei Ciuhandu, când s-au lansat astfel de proiecte, dar nu s-au materializat. Oricum nu se poate lua în seamă decât un dosar care este completat acum conform hotărârii de consiliu local adoptată în toamna lui 2016.


Vor fi instrumentate aceste cereri în perioada următoare şi ne vom strădui să anunţăm cât mai repede rezultatele. Competiţia a fost destul de serioasă pentru că avem 128 de parcele puse la dispoziţie şi iată, sunt 254 de solicitări. Asta înseamnă că jumătate dintre solicitanţi vor fi fericiţi şi jumătate vor fi nesatisfăcuţi pentru moment, pentru că noi vom pune la dispoziţie şi în 2017 astfel de parcele”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a promis că totul va fi „corect, transparent, vom pune la dispoziţia oricui orice îşi doreşte să afle, să nu îşi facă nimeni griji că nu va fi tratat în mod corect”. Rezultatele ar trebui să fie disponibile în circa trei săptămâni. Un inconvenient major este legat de faptul că primăria nu are criterii de departajare a celor care se situează la acelaşi punctaj. „Nu cred că se va întâmpla. Normal, va rezulta o departajare statistică fiindcă într-o situaţie limită în care nu poţi să faci departajere în funcţie de criteriile în vigoare, consiliul local trebuie să aprobe nişte criterii de departajare”, a adăugat edilul-şef.

1 COMENTARIU

  1. Am citit si eu acel HCL, care este afisat si pe site-ul Primariei. Vorbiti numai prostii nedocumentate. In anexa cu criterii de departajare scrie clar ce se intampla in cazul punctajelor egale. Va rog sa va documentati pentru a nu mai induce lumea in eroare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.