O nouă duminică de protest la Timișoara împotriva modificărilor propuse pentru Codul...

O nouă duminică de protest la Timișoara împotriva modificărilor propuse pentru Codul Penal UPDATE Peste 7.000 de manifestanți FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un nou protest astăzi în Capitala Banatului, unde manifestanții s-au strâns în Piața Victoriei cu o oră mai devreme decât duminica trecută, atunci când nu mai puțin de 5.000 de timișoreni au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de intenția guvernului de a adopta ordonanțele privind grațierea și aministia. Înarmați cu pancarte pe care erau inscripiționate mesaje precum „Spunem NU grațierii”, „Păzea, gândim!”, „Vrem amnistie selectivă, nu grațiere colectivă”, „Vă rugăm să ne scuzați, noi protestăm, voi furați”, oamenii au cerut demisia guvernului Grindeanu și au scandat mesaje de încurajare la adresa șefei DNA Laura Codruța Kovesi. Manifestanții s-au deplasat și în fața Prefecturii Timiș și la sediul DNA. Chiar dacă marșul a fost unul lipsit de incidente și manifestanții au fost însoțiți în permanență de jandarmi și polițiști, traficul pe mai multe străzi a fost întrerupt.

Precizăm că mobilizarea pentru protestul de astăzi s-a făcut pe Facebook și a implicat chiar și un mesaj sponsorizat din partea inițiatorului protestului. Conform organizatorului, planul pentru protestul de astăzi sună în felul următor:

„Plecăm pe Strada Alba Iulia către Piața Libertății.
– Din Piața Libertății pe Strada Vasile Alecsandri, apoi pe Strada Eugeniu de Savoya până la Tribunal. Aici ne oprim puțin și încurajăm justiția să rămână liberă.
– De la Tribunal megem la sediul DNA, unde din nou încurajăm activitatea și statutul DNA.
– De la sediul DNA mergem pe Bulevardul Revoluției până la Prefectură. Aici îi amintim lui Ciorbea că ne este dator cu o demisie și le cerem din nou lui Florin Iordache și lui Sorin Grindeanu să renunțe la cele 2 proiecte.
– De la Prefectură ne întoarcem înapoi pe același traseu până în Piața Victoriei”.

Puțin după ora 17.00, în Piața Victoriei se adunaseră deja aproximativ 2.000 de persoane, iar protestul a urmat „șablonul” manifestației de duminica trecută. La un megafon a fost citit textul unei petiții pentru consolidarea statului de drept, mulțimea huiduind când au fost pomenite numele lui Dragnea, Grindeanu sau Iordache. La protest participă, printre alții, și senatorul USR Nicu Fălcoi, dar și revoluționarul Lucian Căldăraru, consilier local PNL, care a venit la manifestare purtând o mască și un mesaj de la un protest precedent.

UPDATE Numărul manifestanților a crescut, după ora 18.00, la peste 4.000.


Ca și acum o săptămână, protestatarii au plecat în marș pe circuitul Piața Operei – Prefectură – DNA Timișoara.

UPDATE 2 Manifestanții au ajuns înapoi în centrul orașului, numărul lor fiind estimat la peste 7.000.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.