O nouă şedinţă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Prefectura...

O nouă şedinţă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Prefectura Timiş. Vezi unde sunt probleme şi care este prognoza pentru zilele următoare

0
DISTRIBUIȚI

Zilele cu adevărat geroase s-au încheiat fără mari probleme în Timiş, aceasta este concluzia şedinţei comandamentului de iarnă de astăzi de la Prefectura Timiş. Reprezentantul Guvernului României în teritoriu, Mircea Băcală, i-a convocat pe şefii Colterm, E.On, Enel, Colterm, dar şi pe cei ai ISU Banat, ai Jandaremeriei şi IPJ Timiş pentru a stabili un mod comun de acţiune pentru zilele următoare.

Băcală a declarat că „în 36 de judeţe este încă cod portocaliu, iar la noi este cod galben de ger. Prin deducţie logică, consumul de gaze şi curent electric va fi destul de mare. Din păcate, Timişul ştiţi foarte bine că este capătul de reţea şi noi consumăm cât ne mai rămâne. Vreau să îi întreb pe reprezentanţii de la gaze dacă există probleme care nu depind de noi sau trebuie să sun la minister ca Timişul să nu aibă de suferit la fel şi de la Enel. Nu pot să nu menţionez că sunt mulţumit de cum au intervenit echipajele de intervenţie de la societăţile locale poate nu au acţionat suficient de rapid, dar am încercat să rezolvăm punctual acolo unde au fost probleme”.

Cele mai mari probleme cauzate de frig au fost la Dumbrăviţa, acolo unde au existat probleme la alimentarea cu gaz, astfel că centralele termice ale mai multor consumatori casnici nu au putut funcţiona.


Reprezentanţii Colterm au dat asigurări că nu există probleme legate de alimentarea cu căldură, în vreme de Aquatim a primit 118 reclamaţii legate de contoare îngheţate. Reprezentanţii Enel au explicat şi ei că numărul echipelor din teren este în acord cu numărul de probleme şi cei de la E.On au promis că vor interveni prompt pentru a remedia problemele de la Dumbrăviţa.

În ceea ce priveşte prognoza meteo, ANM Timiş a informat că în următoarele două nopţi temperaturile vor rămâne de minus 14 -15 grade, însă că din weekend vremea se încălzeşte. Veştile nu sunt însă bune, pentru că tot din weekend vin şi precipitaţiile şi cresc şansele de formare a poleiului.

O altă problemă semnalată în cadrul întâlnirii de la prefectură a fost lipsa spaţiilor de cazare pentru oamenii străzi care în aceste zile trebuie să fie duşi în spaţii închise. City-managerul Timişoarei, Robert Kristof, a explicat că adăposturile primăriei sunt pline şi că nici spaţiile de la Caritas şi Fundaţia 89 nu mai fac faţă cererilor. Prefectul Mircea Băcală a cerut identificarea unui spaţiu nou, repetând apelul de zilele trecute și cerând ca toţi oamenii şi toate forţele de ordine care văd oameni ai străzii în frig să ia legătura cu autorităţile pentru a-i duce la adăpost.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.