Oamenii străzii din Timișoara, aduși cu Salvarea sau mașina de Poliție la...

Oamenii străzii din Timișoara, aduși cu Salvarea sau mașina de Poliție la adăpostul de urgență, ca să nu înghețe de frig. Mitropolitul Banatului, în vizită la persoanele fără adăpost FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-335862021">
Mitropolitul Banatului, în vizită la adăpostul de urgență

Oamenii fără adăpost din Timișoara sunt ridicați de pe stradă cu mașini de poliție sau Salvare și duși la Adăpostul de Urgență de pe str. Învățătorului pentru a nu îngheța de frig. Vă reamintim că, până în data de 9 ianuarie, în județul Timiș este cod galben de ger, noaptea temperaturile minime vor ajunge și la -25 de grade Celsius.

Astfel, adăpostul de urgență pentru oamenii străzii este aproape neîncăpător. Astăzi, aici se aflau 51 de persoane, dintre care unsprezece stau pe saltele pe jos. “Așa cum am spus, luăm toate măsurile posibile ca niciun om să nu rămână în stradă. Mărturisesc că lucrez de 25 de ani cu această categorie, însă nici într-un an nu ne-a fost atât de greu. Datorită temperaturilor extreme, ne îngheață țevile din triaj și apa s-a oprit. Sperăm ca luni meșterii să știe ce este de făcut. În continuare, apelăm la oameni să sune la 112, dacă văd oameni ai străzii afară în stradă”, spune Rodica Cojan, directorul Cantinei de Ajutor Social din Timișoara.

Aseară, oamenii străzii care se adăpostesc de frig în centrul de pe str. Învățătorului au fost vizitați de IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. IPS a luat decizia de a-și sărbători ziua onomastică alături de oamenii fără adăpost din Timișoara, cărora le-a oferit dulciuri, mâncare caldă, portocale și haine groase. Mitropolitul Banatului a făcut o rugăciune pentru oamenii străzii și a stat de vorbă cu ei pentru a le cunoaște nevoile.

Foto: Ramona Băluțescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.