Pemepiştii din Timiş, conferinţă de lămurire a schimbării Roxanei Iliescu. Cum o...

Pemepiştii din Timiş, conferinţă de lămurire a schimbării Roxanei Iliescu. Cum o jigneşte Cândea pe fosta lideră a PMP

1
DISTRIBUIȚI

Conferinţă de presă specială la PMP Timiş, organizată astăzi de preşedintele interimar Radu Şumălan, Dorin Cândea – consilier judeţean, Cornel Sămărtiean – deputat, Sorin Cociobea vicepreşedinte PMP şi Marius Dugulescu – consilier local, adică oamenii pe care fostul preşedinte Roxana Iliescu i-a acuzat că au complotat pentru schimbarea ei de la conducerea PMP Timiş.

Explicaţiile preşedintelui Şumălan

Noul preşedinte al PMP Timiş a declarat că „au început să apară nemulţumiri legate de modul de organizare a partidului, legate de modul în care partidul este coordonat. Au mai fost discuţii sporadice şi astă-vară legat de modul în care este condus partidul la nivel judeţean. Din discuții ne-am dat seama că avem foarte multe puncte comune și că situația existentă la acea dată în PMP Timiș nu este una normală”.

Șumălan a acuzat că organizația județeană a stagnat după alegerile locale și că numărul de membri nu a crescut, dar și că Iliescu nu oferea informații legate de colaborarea cu PSD în CJ Timiș, completând şi că „am luat de comun acord cu acest grup de colegi ai mei, care cred că au fost vreo șase sau șapte inițial, hotărârea de comun acord să inițiem un demers de schimbare sau retragere a funcției de președinte pentru doamna Iliescu. Aceste întâlniri au fost inițial două întâlniri după care Roxana Iliescu a fost anunțată. Eu personal m-am întâlnit cu ea și i-am comunicat. Noi am cerut revocarea președintelui PMP, nu a persoanei Roxana Iliescu. Ne doream cu toții să trecem la o altă etapă”.

Șumălan susține că Roxana Iliescu a părăsit ședința în cadrul căreia ar fi trebuit să i se aducă la cunoștință nemulțumirile și a negat informațiile furnizate de acesta la PRESSALERT LIVE, unde fosta lideră a PMP Timiș a declarat că secretarul general a jignit-o în cadrul ședinței.


Noul președinte al filialei a declarat că ulterior acestui episod o delegație a PMP a fost la București și a discutat cu președintele Traian Băsescu despre nemulțumirile de aici. Băsescu ar fi sunat-o pe Iliescu și i-ar fi cerut demisia.

Șumălan a conchis că în cel mult două săptămâni PMP Timiș va decide dacă îi va retrage sprijinul politic Roxanei Iliescu, subliniind că i se pare de neacceptat faptul că aceasta a făcut publice problemele partidului. Mai mult, noul lider al PMP Timiş spune că în urma scandalurilor din ultimele zile a primit permisiunea din partea preşedintelui Traian Băsescu să ia ce măsuri consideră de cuviinţă pentru restabilirea ordinii în partid.

Cum a jignit-o Dorin Cândea pe Roxana Iliescu

Secretarul general al PMP Dorin Cândea a negat el faptul că ar fi jignit-o pe Roxana Iliescu și a declarat că „eu nu am adus niciun fel de jignire. Prezența mea în partid de un an de zile a jignit-o pe Roxana Iliescu”. Cândea a explicat că nu doreşte să revină la şefia RAR şi, încercând să convingă presa că nu a discutat cu Iliescu pentru susţinerea pe un astfel de post, a jignit-o de data aceasta chiar în faţa jurnaliștilor.

„Presiuni nu fac, doar presa face presiuni câteodată la doamna Iliescu. Mie cuvântul acesta de presiune nu îmi place. Nu cred că doamna Roxana Iliescu poate să împartă funcţii, dar dacă dumneavoastră ştiţi asta, vă rog să îi transmiteţi că mă interesează să mă înscriu. Nu am vorbit aşa ceva cu Roxana Iliescu. Nu ştiu cine este Roxana Iliescu. Eu astăzi nu ştiu cine este această fată, ştiu că are 38 de ani şi că se spune că ar fi avocat, nu a văzut-o nimeni în Barou. Nu am văzut să aibă un copil, să aibă o familie, o casă şi s-a ajuns să ne facă pe noi pucişti. Nu stau deloc, noi suntem nişte oameni aici la masă. Ar trebui să vă uitaţi la noi şi la cine vorbeşte, că mie nu mi se pare normal să ne facă Roxana Iliescu în cel fel şi cum doreşte ea, atâţia oameni care suntem aici şi am dovedit societăţii că ne putem exprima şi suntem destul de coerenţi. Sub nicio formă nu îmi doresc să revin la şefia RAR. Eu sunt angajat acolo, conduc un departament pe şase judeţe. Nu am nicio problemă, nu am cerut nimic. Roxana Iliescu nu are niciun venit, iar postul de vicepreşedinte este prea mult pentru ea astăzi. Ea stă acolo pentru că am muncit noi. Toţi oamenii ăștia au venit cu bani de acasă, şi-au lăsat copiii nemâncaţi şi şi-au lăsat famiiliile ca să muncim să ajungă Roxana Iiliescu vicepreşedinte”, a declarat Cândea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.