Percheziții la firme din Reșița de plasare a forței de muncă în...

Percheziții la firme din Reșița de plasare a forței de muncă în străinătate. Cum au prejudiciat statul cu 100.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din județul Caraș-Severin au efectuat, ieri, două percheziții la firme din Reșița de plasare a forței de muncă în străinătate, care ar fi prejudiciat statul român cu aproximativ 100.000 de euro.

Potrivit reprezentanților IPJ Caraș-Severin, perchezițiile au avut loc la punctele de lucru al mai multor firme din Reșița, într-un dosar de evaziune fiscală.

„Aceasta urmare a înregistrării unui dosar penal în care a fost începută urmărirea penală pentru infracțiunea de evaziune fiscală, constând în aceea că administratorii firmelor nu au înregistrat, în totalitate, în contabilitate veniturile realizate din încasarea comisioanelor aferente plasării forței de muncă în străinătate, transportul acestora în și din țară (aproximativ 800 persoane) precum și din încasarea unor sume de bani pentru emiterea, în fals, a unor documente care atestau efectuarea cursurilor pentru îngrijire bătrâni și a unor traduceri autorizate de pe cazierul fiscal al acestor persoane”, comunică IPJ Caraș-Severin.

În timpul perchezițiilor au fost ridicate unități de calculatoare, sume de bani și documente contabile care constituie mijloace de probe în dosarul penal.


Prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.