Petru Ehegartner despre protestele anti-grațiere: „Faptul că oamenii protestează este un semn...

Petru Ehegartner despre protestele anti-grațiere: „Faptul că oamenii protestează este un semn de sănătate al societății”. De ce crede că abuzul în serviciu ar trebui scos din Codul Penal VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Petru Ehegartner, fost senator ALDE Timiș, crede că protestele din ultima perioadă față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale reprezintă un semn de “sănătate a societății”.

“Și înainte de ’90 se făceau grațieri și din partea populației nu aveau un suport prea larg. O exprimare democratică a unor păreri sau a unor opinii de grup mie mi se pare o chestiune de sănătate a democrației și dacă este și în cunoștință de cauză, eu nu am a reproșa nimic din manifestările de stradă care s-au făcut, mai ales că ultimele au fost foarte decente. Dar asta nu împiedică Guvernul, care are susținere în Parlament, să își facă politica penală după cum consideră”, a declarat Petru Ehegartner în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Însă, fostul senator ALDE Timiș a atras atenția asupra faptului că, în anii trecuți, Codurile penale au mai fost schimbate, dar că oamenii nu au ieșit în stradă, “nimeni n-a fost revoltat”.


De asemenea, Ehegartner a mai precizat că, din punctul său de vedere, “abuzul în serviciu ar trebui scos din Codul Penal”.

“Abuzul în serviciu în sine ar trebui scos din Codul Penal. Atât timp cât există legi pentru încălcări, abuzul în serviciu este o nouă definiție. Atunci când constatăm un abuz în serviciu, constatăm încălcări ale anumitor legi”, consideră fostul senator ALDE Timiș.

Petru Ehegartner a mai precizat că DNA sau SRI nu ar trebui să fie “personalizate”, iar lupta anticorupție să aibă ca finalitate recuperarea prejudiciului. “Mă îndoiesc că cineva își imaginează că vom reduce corupția prin înăsprirea legilor. Ar trebui legi mult mai clare, nu mai dure, să simplificăm. Dacă nu acționăm echilibrat, nu cred că aceste acțiuni vor avea finalitatea pe care ne-o dorim”, a adăugat Ehegartner.

Fostul senator ALDE Timiș a mai afirmat, la PRESSALERT LIVE, că “nu aș mai vrea să trăiesc în țara în care toată presa avea aceeași opinie. Dacă vom ajunge să avem doar televiziuni care spun același lucru despre un fenomen, am făcut un pas mare înapoi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.