PNL vrea şefia CJ Timiş, dar nu prea are cu cine să...

PNL vrea şefia CJ Timiş, dar nu prea are cu cine să conducă. Vezi de ce nu s-a desemnat un candidat pentru postul lui Grindeanu

1
DISTRIBUIȚI

Vacantarea postului de președinte al Consiliului Județean Timiș naște, teoretic, o nouă luptă pentru supremație între PSD și PNL. Dacă social-democrații au avut până mai ieri președintele CJT în persoana lui Sorin Grindeanu, numit acum prim-ministru al României, liberalii au eșuat la negocierile din vara acestui an, cu toate că i-au oferit șefei PMP Timiș, Roxana Iliescu, până și postul de președinte al instituției, în condițiile în care PNL avea 14 consilieri și PMP doar doi. Alianța pentru conducerea CJ Timiș a fost constitută de PSD – 16 consilieri, PMP – cinci consilieri (trei din ei debândiți după fuziunea UNPR-PMP) și ALDE doi consilieri.

Conform declarațiilor făcute în ultimele zile, Nicolae Robu, președintele demisionar al PNL Timiș va purta negocieri pentru ca filiala sa să obțină locul lui Grindeanu. Dacă PSD are deja un candidat în persoana lui Căin Dobra, fost vicepreședinte al CJ Timiș, liberalii nu au încă un candidat desemnat.

„E un apel obligatoriu. Cine ar putea să procedeze în alt fel? Noi suntem într-un joc politic în care fiecare actor încearcă să îşi maximizeze îndeplinirea obiectivelor, şansele la tot ce poate. Nu mă pot exprima. În mod normal şansele sunt cel puţin la acelaşi nivel la care au fost în iunie când situaţia a fost la limită. Vedeţi, atunci nimeni nu a fost deranjat să vadă că se creează o alianţă împotriva naturii între PSD şi PMP, da? Ei, dacă vrea PNL să facă o alianţă, şi a vrut şi atunci, ca să fie limpede că atâtea prostii s-au scris pe acest subiect.


De ce să fie de vină cineva din PNL. Nu înţelegeţi că nu a vrut conducerea naţională a PMP nici la Timiş, nici la Caraş, nici altundeva, nu a vrut, asta a fost orientarea. (…) Dacă noi reuşim, mergem cu o noua majoritate şi cu toate consecinţele de rigoare şi eu fac tot şposibilul să reuşim aşa cum am făcut şi în iunie, asta e realitatea, nu aşa cum s-a colportat în iunie. Nu a venit Falcă să negocieze pentru noi, ci când s-a văzut că PMP nu doreşte indiferent câte am oferit noi, la oferta noastră Falcă a adăugat şi un post bun la Arad pentru PNL şi atâta tot şi tot. Nu s-a dorit de către PMP”, a declarat Nicolae Robu în această săptămână.

Însă liberalii se feresc să dea un nume de candidat pentru șefia CJ Timiș. În vară, Alin Popoviciu, la acea dată deputat și primul clasat pe lista cu consilieri județeni ai PNL Timiș pierdea lupta pentru șefia CJT în fața lui Sorin Grindeanu. Ulterior, liberalul a renunțat la mandatul de consilier județean. Marian Vasile, fost protejat al primarului Robu este următorul pe lista liberalilor, însă recent acesta l-a atacat pe Nicolae Robu pe Facebook, astfel că e greu de crezut că fostul său mentor va negocia un post călduț pentru el. Un alt potențial candidat este Nicu Bitea, copreședinte al TNL Timiș, care este și șef de grup al liberalilor din CJ Timiș. Însă, o posibilă numire a lui Bitea ar putea genera obiecții din partea lui Liviu Cocean și el copreședinte al PNL Timiș și consilier județean. Aleși precum Cosmin Costa și Adrian Pășcuță nu și-au exprimat niciodată intenția de a candida pentru un post de conducere în CJ Timiș. Mai mult de atât, este exclus ca PNL să intre în cursă cu Tiberiu Lelescu, care are o vârstă înaintată. Surse din PNL susțin că în cadrul partidului nu a fost convocată o ședință pentru desemnarea unui candidat sau a unei comisii care să negocieze.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.