Poliția Locală, controale după schimbarea legislației în domeniul construcțiilor. Ce se pedepsește...

Poliția Locală, controale după schimbarea legislației în domeniul construcțiilor. Ce se pedepsește cu amendă de 40.000 de lei

0
DISTRIBUIȚI

Deţineţi un imobil proprietate personală şi doriţi să faceţi lucrări de reparaţii sau alte intervenţii? Grijă mare la noile prevederi ale legii, pe care dacă nu le respectați riscați să scoateți din buzunar sume consistente care ajung până la 40.000 de lei. Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții a fost modificată la finele jumătatea lunii decembrie a anului trecut printr-o ordonanță de guvern, care prevede creșterea sancțiunilor pentru cei care nu respectă prevederile legii.

Poliția Locală Timișoara anunță că printre competențele care îi revin se află și cea „referitoare la majorarea cuantumului sancțiunii minime în cazul împiedicării ori sustragerii de la efectuarea controlului, prin interzicerea accesului organelor de control abilitate sau prin neprezentarea documentelor și a actelor solicitate, de la 3.000 de lei, cum era înainte de modificare, la 5.000 de lei.


Valoarea maximă rămâne de 10.000 lei. De asemenea, un articol nou introdus este cel referitor la neefectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construcții în condițiile prevăzute de art. 37 din Legea 50/1991, care se sancționează cu amendă de la 2.000 la 40.000 de lei, în raport cu clasa de importanță a construcției și cu valoarea investiției”.

Departamentul de comunicare al poliției locale a mai transmis și că în perioada următoare agenții vor efectua controale în teren în vederea stabilirii modului în care se respectă legislația în domeniu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.