Primăria Timişoara, o nouă dovadă de „transparenţă”. Câte proiecte sunt ţinute la...

Primăria Timişoara, o nouă dovadă de „transparenţă”. Câte proiecte sunt ţinute la secret înaintea plenului de miercuri

0
DISTRIBUIȚI

La Primăria Timişoara legea e legea, dar nu se aplică numai când vine vorba de reguli care convin angajaţilor, cum sunt zilele libere. Vorbim despre şedinţa de plen anunţată pentru mâine, în cadrul căreia, conform anunţului de pe site-ul municipalităţii, aleşii locali vor avea pe masă nu mai puţin de 40 de proiecte de hotărâre. Lista acestora este prezentă pe site-ul municipalităţii, însă la secţiunea dedicată numai jumătate dintre proiecte au fost postate. Astfel, cetățenii sau jurnaliştii care vor să consulte înainte de plen proiectele se văd nevoiţi să îşi pună pofta în cui.

Merită menționat faptul că de obicei ordinea de zi este suplimentată şi cu o anexă, tot cu proiecte pe care nimeni nu le-a putut consulta.


În schimb, angajaţii municipalităţii au beneficiat de cele două zile libere prevăzute prin lege pe lângă weekend, adică luni, 23 ianuarie şi marţi, 24 ianuarie cu toate că asta a însemnat că legea nu este respectată prin nepublicarea proiectelor pe site.

De pe site lipsesc proiecte importante cum ar fi cel prin care Prefectura Timiş anunţă aleşii locali că sunt obligaţi, conform legii, să depună un raport de activitate individual, dar şi pe comisi, o solicitare a Colterm de amânare a termenului până la care trebuia să depună un plan de redresare a companiei cu justificările de rigoare, dar şi altele care prevăd nominalizarea unor noi membri în Consiliul de administraţie al Retim, numiri care se fac în plen, dar a căror necesitate este justificată în textul proiectului de CL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.