Primarul Robu, nemulţumit de obligaţia de a creşte salariile angajaţilor din administraţie....

Primarul Robu, nemulţumit de obligaţia de a creşte salariile angajaţilor din administraţie. Ce mesaj are pentru guvernul Grindeanu

2
DISTRIBUIȚI

Creşterea salariilor angajaţilor din administraţia publică locală, impusă de guvernul Grindeanu, nu este o măsură pe placul primarului Timişoarei, Nicolae Robu. Edilul spune că măsura adoptată de pesedişti are un puternic impact asupra bugetelor locale. Spre exemplu, în 2017, Primăria Timişoara ar trebui să aloce din fonduri proprii 24.000.000 de lei pentru majorarea salariilor. Pe 2016, bugetul Timişoarei a fost de 278.000.000 de euro.

„Este incorect să vii şi să obţii tu beneficii de imagine că ai majorat tu salariile, dar banii pentru costurile suplimentare care le comportă majorarea de salarii să fie produşi de altcineva. (…) Te perturbă o astfel de sumă, 24.000.000 în 11 luni, nu e o sumă de trecut cu vederea. Cer guvernului să crească cotele părţi din diversele venituri care rămân la administraţia publică locală. Aşa este cinstit şi pledoaria mea nu este numai pentru Municipiul Timişoara, evident, că ar fi absurd să o fac astfel. Nu putem noi să fim trataţi în mod special, este o pledoarie pentru toate administraţiile publice din România, pentru toată administraţia publică locală din România.


Este sunt convins că se vor ridica şi alte voci şi nu trebuie să conteze coloratura politică pentru că la fel de greu le va fi şi primarilor pesedişti să facă faţă cum îmi este mie şi colegilor liberali. (…) Mie nu îmi creşte, vă daţi seama ce aberaţii. Probabil că un personaj ca domnul Dragnea deşi a avut funcţii în sectorul public nu a fost interesat de salariul din domeniul public şi crede că toţi sunt ca el”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Majorările de salarii se vor face nu numai la aparatul de specialitate al primarului, ci şi la Direcţia Fiscală, Direcţia Poliţiei Locale, Direcţia de Evidenţă a Populaţiei, Filarmonica, Teatrul Maghiar, Teatrul German, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi la Direcţia de Asistenţă socială.

Primarul a explicat că banii necesari pentru majorările de salarii impuse de guvern vor proveni de la sectorul de investiţii, bugetul conceput de administraţie fiind astfel diminuat. Iar dacă unele investiţii vitale pentru Timişoara precum sunt cele din domeniul infrastructurii sunt în pericol, proiectele visate de primar vor primi finanţare.

Una din investiţiile care nu are nicio şansă să rămână fără fonduri este fântâna cu jocuri de lumini, care se va face în Parcul Botanic. „Nu vă pot spune în momentul de faţă, eu nu vreau să renunţ pentru că este o investiţie care va aduce venituri Timişoarei, va da farmec în plus Timişoarei şi va face bucuria noastră a timişorenilor, va aduce şi venituri Timişoarei prin creşterea numărului de vizitatori ai Timişoarei. Nu vă pot răspunde tranşant, nu vă pot spune nici că se va face nici că o amânăm în acest an. Numai când vom lucra cu cifrele pe masă atunci vom vedea la ce renunţăm, ce finanţăm în acest an şi ce amânăm pentru anii viitori”, a explicat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. dar cand tie ti-a crescut salariul in 2014 nu ai spus ca-i incorect ,nu l-ai urecheat pe Basescu sau pe Ponta ,atunci a fost corect .Cu asa declaratii 2 bani PNL-ul dumitale,cat de curand. va ajunge sub pragul de 5 %

  2. Auzi, bai gaguta de primar…
    Ia reorienteazati „investitiile”, spre exemplu lasa deoparte fanteziile cu fantani cantatoare si alte nave spatiale ce ai in cap, prioritizeraza investitiile utile urbei cum ar fi cele de infrastructura.
    Si pe de alta parte ma intreb daca s-ar da dezlegare la finantarea fotbalului ar mai vreo porblema pentru domnul primar plata salariilor fotablistilor de zeci de mii de euro pe luna?
    Ca doar tocmai o cerut Guvernului sa dea o ordonanta in acest sens. Nu atunci nu ar mai fost afectate investitiile!!
    ESTI UN CACAT IPOCRIT CA LIBERALI SI USERISTI CARE ACUM PROFITA DE NEMUTUMIRELE OAMENILOR DIN STRADA SA CASTIGE CAPITAL POLITIC! BA NU IMTELEGTI CA NE-AM SATURAT DE VOI TOTI PESDEISTI, PENELISTI, USRISTI. TOTI SUNTETI EMANTAI DIN ACELASI CACAT FSN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.