Primul concert din acest an, la Timișoara: recital extraordinar Abra Special. Vezi...

Primul concert din acest an, la Timișoara: recital extraordinar Abra Special. Vezi unde va avea loc

2
DISTRIBUIȚI
Formaţia Abra va susţine un concert extraordinar la Timişoara

Primul concert al anului 2017 în Timişoara îi va aduce în oraşul nostru pe legendarii muzicieni care au pus bazele trupei Abra în 1984, evenimentul urmând să se desfăşoare joi 5 ianuarie, de la ora 21.00, la Club 30.

În cursul lunii septembrie a anului 2014, legendara formaţie timişoreană a revenit în faţa publicului bănățean după 24 de ani de pauză, cu un concert mult aşteptat de melomani, iar piesele care au răsunat cu acel prilej au fost un balsam pentru sufletele care rezonează pe lungimea de undă a sensibilităţii. Recent, melomanii din întreaga ţară au avut parte de un cadou inedit: relansarea albumului „La frumuseţea ei“ al formaţiei ABRA. „Restituire – pentru mine de senzație – a discului prim (și etalon) semnat de un trio rock cvasiacustic timișorean, care a bătut în anii ’80 toate recordurile în muzica românească… tânără! Sub bagheta magică a chitaristului și solistului vocal Adrian Dinu, trupa studențească a avut formule cuprinse între trei și cinci membri, aceea de trio fiind astăzi cea consacrată, cu basistul Christian Podratzky și bateristul Vali Potra.

Stabiliți imediat după 1989 în Germania (Heppenheim respectiv Berlin), primii doi au rămas atașați de concept și, din 2003, la insistențele celui de-al treilea, au reușit să lanseze în țară (după cele publicate în Germania) nu mai puțin de trei albume discografice, necunoscute marelui public de acasă.


De fapt, trioul (căruia uneori i s-a atașat chitaristul din generația următoare Horea Crișovan, iar de la al doilea disc și solistul generației anterioare Mircea Baniciu) există în primul rând în timpul vacanțelor din România ale lui Adi și Christian“, spune criticul muzical Doru „Rocker“ Ionescu în prezentarea acestui material.

„Ideea reeditarii albumului «La frumuseţea ei» porneşte de la mine. Vorbeam cu Doru Ionescu la un moment dat şi îl întrebasem dacă are vreo idee cum am putea să re-punem pe piaţă albumul acesta. El ne-a făcut legătura cu Romululs Arhire de la Soft Records, care cunoştea discul şi care a fost gata să-l reediteze. Pe lângă piesele albumului înregistrat în 2003, vesiunea nouă are şi o piesă bonus, înregistrată tot atunci, dar pe care nu am pus-o în 2003 pe album. Acum însă da. La fel, şi coperta albumului este refăcută. Soft Records fac CD-uri puţin mai altfel decât cele din media în general, mai calitativ, în format digipack şi într-o ediţie limitată, de colecţie. Aşa au scos printre altele Sfinx «Lume albă», cât şi o serie de albume de jazz. Noi ne bucurăm grozav de surpriza asta şi avem în plan să înregistrăm un album în formula ABRA SPECIAL (cum numim noi «noul» proiect) în formula Dinu, Horea Crişovan, Podratzky, anul viitor“, ne-a declarat Christian Podratzky.

Alături de Adrian Dinu, Horea Crişovan şi Christian Podratzky, la acest concert va participa şi invitatul special Florin „Flocea“ Cvaşa (percuţie).

2 COMENTARII

  1. Abra nu este Abra fara Valentin Potra. Titulatura aceasta de ABRA Special este dupa parerea mea nepotrivita pentru ca n-are nimic special. Daca invitat ar fi fost Raul Dudnic era foarte special concertul, asa ca… zicem PAS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.