Proiecţia de gală a DVD-ului „Pro Musica – Live in Prison” s-a...

Proiecţia de gală a DVD-ului „Pro Musica – Live in Prison” s-a bucurat de un succes deosebit la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Proiecţia de gală a DVD-ului Pro Musica Live in Prison s-a bucurat de un succes deosebit la Timişoara

Sala Multifuncţională a CJT a devenit neîncăpătoare luni seara, cu ocazia proiecţiei de gală a filmului „PRO Musica – Live in Prison”, care a reprezentat totodată lansarea oficială a DVD-ului cu acelaşi nume, realizat după recitalul formaţiei care s-a desfăşurat în 7 mai 2015, la Penitenciarul Timişoara.

Cu o zi înainte, în data de 15 ianuarie, când s-a serbat Ziua Culturii Naţionale Române, ziua în care s-a născut poetul naţional Mihai Eminescu şi ziua în care s-au împlinit 44 de ani de la primul concert al formaţiei Pro Musica – membrii formaţiei au participat la lansarea acestui DVD chiar în incinta Penitenciarului Timişoara.

„Noi credem că muzica şi arta, în general, se face şi-n mediile neconvenţionale, unde se pătrunde mai greu. Pro Musica – Live in Prison este primul concert de muzică rock din România desfăşurat în penitenciar în care s-a utilizat toată logistica aferentă. Scena s-a montat timp de două zile. Suntem foarte mândri că am reuşit acest proiect şi le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat. Odată cu finalizarea acestui proiect am avut ocazia să vedem că există încă multe prejudecăţi. Concertul nostru a fost un dar pe care l-am oferit celor de acolo. Pentru noi toţi a fost o experienţă extraordinară. Tot acest proiect nu putea să-şi aibă finalizatea şi nici măcar să înceapă fără susţinerea celor care au condus atunci Penintenciarul Timişoara. Preţ de două zile s-a instalat aparatura de spectacol. S-a schimbat logistica unei instituţii care nu înseamnă băile de nămol de la Călacea. Ne-a ajutat foarte mult chestorul dr. Ioan Băla. Echipa este foarte mare, au fost mulţi oameni care au lucrat la acest proiect. Cel care a realizat acest film a fost regizorul Gelu Şfaiţer “, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

„Din punctul meu de vedere a fost o experienţă aparte. Am avut prilejul şi bucuria de a avea alături de mine pe toţi colegii mei de la TVR Timişoara şi din oraş. Am creat câteva momente de prietenie autentică şi solidaritate profesională. A cărei rezultat se simte şi în film“, a declarat regizorul Gelu Şfaiţer. După proiecţia de gală, la faţa locului a avut loc o sesiune de autografe.

În cadrul conferinţei de presă care a precedat această gală de proiecţie, echipa care a realizat Pro Musica – Live in Prison a accentuat în mai multe rânduri importanţa acestui proiect şi a dezvăluit câteva din momentele care i-au marcat pe fiecare dintre ei.


Muzicienii care au contribuit la realizarea DVD-ului Pro Musica Live in Prison au fost Ilie Stepan, Dixie Krauser, Doru Apreotesei, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Horea Crişovan, Bogdan „Bogy“ Nagy, Doru Eugen Iosif, Dana Borteanu şi George Găină. Dincolo de piesele interpretate în concertul care a avut loc în luna mai a anului 2015, DVD-ul cuprinde şi câteva interviuri realizate cu deţinuţii care au asistat la acest eveniment şi o serie de fotografii care surprind cât se poate de mirific atmosfera acestui concert.

DVD-ul Pro Musica Live in Prison va avea parte şi de o lansare de gală la Bucureşti care se va desfăşura conform celor spuse de Ilie Stepan în această primăvară, la Club A, şi se găseşte în Timişoara, la librăria La două bufniţe.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.