Protest împotriva grațierii și modificării Codului Penal, la București: protestatarii au RUPT...

Protest împotriva grațierii și modificării Codului Penal, la București: protestatarii au RUPT cordonul jandarmilor și ocupat carosabilul UPDATE 3 Protestatarii, la sediul PSD FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Câteva mii de bucureșteni s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta împotriva proiectelor de ordonanță de urgență de grațiere și de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Demonstranții sunt în marea majoritate tineri, dar și părinți cu copii în brațe. În zonă au fost mobilizate forțe de ordine, dar jandarmii au format un lanț doar în zona universității și a Hotelului Intercontinental, pentru ca protestatarii să nu coboare pe carosabil.

Pe trotuarul de lângă universitate, manifestanții au ajuns până după ieșirea din stația de metrou, iar numărul celor care vin în piață crește de la un minut la altul. „Dragnea, nu uita, va veni și ziua ta” și „DNA, să vină să vă ia”, sunt scandările care au cea mai mare priză la public.

Nucleul „dur” scandează „PSD – ciuma roșie”, dar printre protestatari au apărut și câțiva care purtau o pancardă pe care scria „Iliescu, lângă Vișinescu”.

În jurul orei 18.15, manifestanții au rupt cordonul jandarmilor și au ocupat carosabilul.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În Piața Universității a ajuns și președintele Klaus Iohannis, care a făcut câțiva pași prin mulțime, protestatarii scandându-i numele. Numărul manifestanților a depășit 8.000, la ora 18.30, când coloana a pornit spre sediul Guvernului.

UPDATE 2 Mulțimea care a pornit din Piața Universității spre Piața Victoriei a blocat circulația în centrul capitalei.


Numărul manifestanților a crescut la aproximativ 20.000.

UPDATE 3 Numărul manifestanților, în funcție de sursă, oscilează între „peste 10.000” și 28.000. Coloana protestatarilor a ajuns și pe bulevardul Kiseleff, la sediul central al PSD, unde s-au auzit scandări anti-guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.