Protest împotriva ordonanței grațierii, la Timișoara: „Dacă îi grațiază, cine mai scrie...

Protest împotriva ordonanței grațierii, la Timișoara: „Dacă îi grațiază, cine mai scrie cărți?” UPDATE Peste 1.000 de persoane la protest FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Câteva sute de timișoreni, unii însoțiți și de copii, și-au dat întâlnire în această seară, la ora 18.00, în Piața Operei din Timișoara pentru a protesta împotriva Legii aminstiei și grațierii. În jurul orei 18.20, manifestanții și-au făcut simțită prezența și sonor și au început să strige lozinci precum „fără amnistie în democrație”, „DNA, să vină să vă ia”, „dragi penali, nu uitați, cu grațierea nu scăpați”, „la închisoare, nu la guvernare” sau „Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta”.

Conform estimării jandarmilor, în jurul orei 18.30 la protest participau aproximativ 400 de persoane. Manifestanții au început să se plimbe prin centrul orașului, de la Operă spre Catedrala Mitropolitană și retur, mișcare devenită deja tradițională la manifestațiile cu câteva sute de participanți care au loc în centrul Timișoarei.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În jurul orei 19.00, numărul manifestanților crescuse până la aproximativ 1.000.

UPDATE 2 Numărul manifestanților care s-au adunat în centrul Timișoarei a ajuns la peste 1.000.


Pentru început, protestatarii s-au adunat în fața Operei, unde au început să-i huiduie pe Liviu Dragnea, pe Călin Popescu Tăriceanu, dar și pe premierul Sorin Grindeanu. Apoi, cei prezenți la acțiunea de protest s-au plimbat de trei ori de la Operă și până la Catedrala Mitropolitană.

„Am ieșit pentru că nu suntem mulțumiți de ce se întâmplă în urma alegerilor din 11 decembie, clar lumea care a venit aici nu a votat cu actuala guvernare. Deja e prea mult, suntem mințiți pe față. Tu spui că dacă ai produs un prejudiciu mai mic de 200.000 de lei înseamnă că nu e o faptă penală, cum să nu fie? Și pentru un leu trebuie să fi tras la răspundere penală. Nu e normal unde s-a ajuns și sper ca în seara asta să se audă ce avem de spus”, ne-a spus Dragoș Popescu, în vârstă de 21 ani.

„Aici au murit tineri pentru ca să fie democrație, să fie libertate, nu să fie furt, să nu fie libertate pentru criminali, violatori și politicieni corupți”, a precizat și Dana Ghibur, un alt protestatar. Manifestanții i-au cerut și demisia lui Victor Ciorbea și au strigat “PSD, ciuma roșie”, dar și împotriva premierului Sorin Grindeanu. De menționat că la manifestație au luat parte și câțiva reprezentanți ai PNL, inclusiv fiica primarului Nicolae Robu.

Protestul s-a încheiat până la ora 20.00, însă protestatarii se vor strânge și mâine.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.