Radu Șumălan, noul președinte al PMP Timiș, despre condamnarea lui Cândea: „Cei...

Radu Șumălan, noul președinte al PMP Timiș, despre condamnarea lui Cândea: „Cei care au avut abateri în ceea ce privește legea ar trebui să aibă oarecum o interdicție să candideze” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Radu Șumălan, noul președinte al PMP Timiș, după ce Roxana Iliescu a renunțat la funcție, a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE pentru a vorbi despre obiectivele propuse, și nu numai.

Profesorul universitar a ținut să precizeze că în luna februarie împlinește un an de când a intrat în politică și în PMP Timiș, iar propunerea de a prelua șefia partidului a fost făcută de membrii Consiliului Executiv Județean, Traian Băsescu fiind de acord cu acest lucru. Totuși, Șumălan este președinte interimar al partidului, urmând să aibă loc alegeri interne în aproximativ două luni.

“Numirea Roxanei Iliescu în funcția de președinte interimar al PMP Timiș a fost făcută de Traian Băsescu. Decizia de a face o altă numire nu ne aparține nouă, ci tot președintelui partidului. În timpului ședinței Consiliului Executiv Județean nu s-a votat pentru demiterea Roxanei Iliescu, informațiile apărute în presă sunt false, ci cei 24 de membri prezenți au votat propunerea de a se trimite spre București validarea noului președinte.


Nu au fost reproșuri aduse lui Roxana Iliescu”, a explicat Radu Șumălan.

Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă se simte bine în preajma unor persoane precum Dorin Cândea, condamnat penal și care este consilier județean din partea PMP Timiș, președintele interimar al partidului a precizat că nu cunoaște detalii despre condamnarea lui Cândea, dar “atât timp cât legea dă voie să existe astfel de candidaturi… Moral, cei care au avut abateri în ceea ce privește legea ar trebui să aibă o oarecum interdicție în a candida”.

De asemenea, Radu Șumălan a explicat de ce a ales să intre în PMP Timiș și nu în alt partid. “Am intrat în PMP pentru că sunt un om de centru-dreapta, iar în acest partid am găsit o echipă entuziastă, o echipă de tineri. M-am decis să intru în politică pentru că eram supărat pe sistemul de educație din România. Daniel Funeriu a fost unul dintre motivele pentru care am intrat în PMP, mi-a plăcut de el, a fost un ministru al Educației de performanță”, a explicat șeful PMP Timiș.

Radu Șumălan a enumerat și principalele obiective pe care și le-a stabilit. Astfel, profesorul universitar vrea să crească numărul filialelor locale din județul Timiș. În acest moment, PMP are organizații locale în 66 de localități, dar nu și în orașe precum Deta, Sânnicolau Mare, Jimbolia sau Buziaș. “Totodată, vrem să atragem și alte persoane și personalități în partid, astfel încât PMP Timiș să devină un partid mai puternic. Nu știu dacă voi candida la funcția de președinte al PMP Timiș. Această perioadă de interimat este bună pentru a-mi analiza capacitatea, de a vedea dacă mă descurc”, a conchis Radu Șumălan.

1 COMENTARIU

  1. Pai daca acest om Radu Sumalan il admira pe Funeriu si spune c-a fos performant, atunci nu ma mira ca invatamantu nostu e de o proasta calitate. Mai bine ar spune ca admira hotii iar daca cineva are curiozitatea sa urmareasca casetele cu Basescu vede ce calitate are acest Partid P.M.P si de cine este condus, un Mafiot !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.