Rectorul UVT, nemulţumit că Ministerul Educaţiei vrea să finanţeze un nou cămin...

Rectorul UVT, nemulţumit că Ministerul Educaţiei vrea să finanţeze un nou cămin studenţesc la Timişoara. Ce motive are

0
DISTRIBUIȚI

camin uvt

Deşi a intrat în insolvenţă şi a abandonat lucrările de la Sala Polivalentă a Universităţii Politehnica din Timişoara, firma Maratti munceşte fără probleme la noul cămin al Universităţii de Vest din Timişoara. O confirmă chiar rectorul instituţiei, Marilen Pirtea, care are atât de puţine probleme cu firma contractată încât spune că nici nu îl cunoaşte pe patronul companiei insolvente, criticat vehement de şeful său de partid, Nicolae Robu, în ultimele săptămâni.

„Acest cămin a fost ţinut şi finanţarea lui este din bani guvernamentali, evident că toate sumele din veniturile universităţii le-am folosit pentru acel cămin. Aţi văzut că au avansat lucrările. Nu ştiu în momentul ăsta firma care le face. Au fost în faliment, lichidatorul juridic a ales un număr de lucrări. Universitatea de Vest a fost printre acele companii pentru care au continuat lucrările. În acest moment lucrările continuă, ele avansează în funcţie de banii pe care îi avem. Nu am niciun motiv (n.r. – să fiu nemulţumit).


Eu nu m-am întâlnit cu domnul Raţiu niciodată. Ne-am întâlnit atunci când am inaugurat căminul oficial, dar de atunci nu m-am mai întâlnit cu el, nu ştiu despre el mare lucru”, a declarat Pirtea.

Şi, dacă lucrările la noul cămin merg bine, rectorul UVT are şi nişte veşti care în teorie ar fi bune. În realitate însă, Pirtea crede că cei de la Ministerul Educaţiei nu au o strategie coerentă legat de noi investiţii și crede că finanțarea unui nou cămin ar încetini construcția celui început deja.

„Vreau să vă spun altceva legat de asta. Am primit o solicitare de la minister acum două zile prin care toate universităţile care doresc să îşi facă cămine, în funcţie de numărul redus şi limitat de locuri de cazare, să depună un proiect la minister şi ministerul va finanţa vreo 35 sau 40 de cămine la universităţi. Au fost depuse undeva la 43 de aplicaţii la minister. Acuma evident că vor fi criterii legate de numărul de studenţi raportat la locurile de cazare, iar UVT are locuri puţine de cazare în cămine raportat la numărul mare de studenţi pe care îi are, de aceea tind să cred că UVT va fi beneficiara unor astfel de fonduri. Vom începe un alt cămin de la acelaşi finanţator, în loc să concentreze suma pentru acel cămin”, a mai spus rectorul UVT.

Pirtea a adăugat şi că universitatea are suficiente fonduri pentru a aduce noul cămin aproape în faza de construcţie la roşu plus acoperiş. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 54.000.000 de euro, iar cei mai mulţi bani au fost cheltuiţi, conform rectorului ales recent şi deputat, pentru consolidarea structurii căminului care este ridicat pe o zonă instabilă, cu pânză freatică aproape de suprafață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.