Robu anunţă că PSD nu are monopol pe majoritatea cu PMP de...

Robu anunţă că PSD nu are monopol pe majoritatea cu PMP de la CJ Timiş. Cum se scuză pentru că în vară a venit Falcă să negocieze alianţe în Timiş

0
DISTRIBUIȚI

PNL îşi joacă până la capăt şansa de a face majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi de a prelua postul de preşedinte al instituţiei rămas vacant după ce Sorin Grindeanu a fost numit prim-ministru, anunţă Nicolae Robu. Actuala majoritate este formată din PSD – 16 consilieri judeţeni, ALDE – doi consilieri judeţeni şi PMP – cinci consilieri judeţeni, din care trei din componenta UNPR. Dacă favoritul PSD pentru a fi succesor al lui Sorin Grindeanu este Călin Dobra, PNL Timiş nu a avansat încă un nume. Totuşi, liberalii au nu mai puţin de 14 consilieri judeţeni din care să aleagă.

„E un apel obligatoriu. Cine ar putea să procedeze în alt fel? Noi suntem într-un joc politic în care fiecare actor încearcă să îşi maximizeze îndeplinirea obiectivelor, şansele la tot ce poate. Nu mă pot exprima. În mod normal şansele sunt cel puţin la acelaşi nivel la care au fost în iunie când situaţia a fost la limită. Vedeţi, atunci nimeni nu a fost deranjat să vadă că se creează o alianţă împotriva naturii între PSD şi PMP, da? Ei, dacă vrea PNL să facă o alianţă, şi a vrut şi atunci, ca să fie limpede că atâtea prostii s-au scris pe acest subiect.


De ce să fie de vină cineva din PNL. Nu înţelegeţi că nu a vrut conducerea naţională a PMP nici la Timiş, nici la Caraş, nici altundeva, nu a vrut, asta a fost orientarea. Conducerea naţională a PNL a spus că va face opoziţie la PSD. Exprimarea generală a fost generică, a face opoziţie la PSD înseamnă în general a face opoziţie şi în Parlament şi în teritoriu şi dacă înseamna asta, pe cale de consecinţă se creează premise de unificare locală a dreptei. În orice caz termeni precum securea războiului sunt total deplasaţi. PSD va încerca să ţină PMP aproape şi pe ALDE evident, noi încercăm să creăm o altă alianţă, lucrurile se vor întâmpla într-un fel sau altul. Indiferent de cum se vor întâmpla, noi trebuie să ne strângem mâinile să mergem mai departe. Nu este o alianţă cu x sau cu y monopolul nimănui, până la urmă fiecare îşi joacă şansele, fără nicio supărare. Dacă noi reuşim, mergem cu o noua majoritate şi cu toate consecinţele de rigoare şi eu fac tot şposibilul să reuşim aşa cum am făcut şi în iunie, asta e realitatea, nu aşa cum s-a colportat în iunie. Nu a venit Falcă să negocieze pentru noi, ci când s-a văzut că PMP nu doreşte indiferent câte am oferit noi, la oferta noastră Falcă a adăugat şi un post bun la Arad pentru PNL şi atâta tot şi tot. Nu s-a dorit de către PNL”, a declarat Nicolae Robu.

Amintim că, la finele lunii decembrie, Nicolae Robu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, după rezultatele de la alegerile parlamentare. Acesta însă conduce organizaţia până la numirea unui preşedinte interimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.