Robu anunţă că Retim va suporta integral taxa de depozitare a deşeurilor:...

Robu anunţă că Retim va suporta integral taxa de depozitare a deşeurilor: „S-a știut încă din 2013 că aceste costuri suplimentare vor apărea”

0
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru timişoreni din partea primarului Nicolae Robu. Cetăţenii care locuiesc în urbea de pe Bega ar putea să nu scoată niciun leu în plus din buzunar pentru serviciile de salubrizare. De la 1 ianuarie a intrat în vigoare taxa de depozitare a deşeurilor care se ridică la suma de 80 de lei pe tonă în 2017. Vestea proastă este că suma va creşte cu 50% din 2018. Retim, societatea care gestionează deşeurile din Timişoara, a încercat să cadă de acord cu primăria ca o parte din costurile cu taxa să le revină cetăţenilor.

„Prin OUG 196 / 2005 privind Fondul de mediu, modificată și completată prin OG 31 / 2013, aprobată prin Legea 384 / 24.12.2013, se stabilește că proprietarii sau, după caz, administratorii de depozite pentru deșeurile inerte și nepericuloase încredințate de către terți au de plătit o taxă de 80 lei / tonă în 2017 și de 120 lei pe tonă începând din 2018.


În cazul municipiului Timișoara, vizat este operatorul de salubritate RETIM, societate comercială la care 50% din acțiuni sunt deținute de Primăria Timișoara, mai precis de Consiliul Local.
În atarea situație, RETIM a solicitat Primăriei să aprobe ca plusul de costuri aferent activității sale pe raza municipiului Timișoara să fie suportat de abonați. Ca Primar, voi propune Consiliului Local să nu dea curs solicitării RETIM, ci să solicite RETIM să-și acopere respectivele costuri prin măsuri de îmbunătățire a eficienței, mai ales ținând seamă că s-a știut încă din 2013 că aceste costuri suplimentare vor apărea, dar și în condițiile în care contractul dintre Primărie și RETIM nu prevede nicio obligație a Primăriei pentru astfel de situații”, a informat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.