Robu aşteaptă bani de la guvern pentru noua aripă a Spitalului de...

Robu aşteaptă bani de la guvern pentru noua aripă a Spitalului de Copii din Timişoara, proiectul lui Grindeanu. Ce demersuri anunţă

1
DISTRIBUIȚI
Sorin Grindeanu la prima ședință de guvern. Foto: Adrian Pîclișan

La scurt timp după ce şeful PSD Liviu Dragnea anunţa că Sorin Grindeanu este cea de-a doua propunere pentru funcţia de premier, după ce prima fusese respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, avansa pe Facebook o listă cu o obiective pentru care consideră că Timişoara trebuie să primească finanţare de la guvern. Proiectele pentru care Robu a cerut bani sunt centura de sud, centura de vest, racordul la autostradă de la bifurcaţia Arad – Sânandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42.000 de locuri, sala polivalentă de 16.000 de locuri, bazin de înot olimpic, reabilitarea şi modernizarea gării de nord, centrul intermodal de mărfuri, centrul intermodal de pasageri, modernizarea şi extinderea aeroportului, Muzeul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi respectarea angajamentelor bazate pe fonduri guvernamentale în cadrul proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Pe lista edilului nu se află însă şi unul din cele mai importante proiecte pentru Timişoara şi întreaga regiune de vest, noua aripă a Spitalului de Copii, promisiune cu care Sorin Grindeanu a obţinut un mandat de deputat în 2012, însă care a fost finanţat în mare parte de la bugetul local.


Lucrările la clădirea care va avea opt niveluri costă 40 de milioane de lei şi au fost stopate după ce firma cu pedigree liberal Prompt a acuzat mai multe greşeli de proiectare. Acum, lucrările ar putea fi continuate de firma Sulfatim, a cărei muncă va fi una relativ uşoară dacă ţinem cont de faptul că cele opt niveluri au fost deja ridicate.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că şi spitalul se află pe lista de obiective pentru care vrea să obţină finanţare de la Bucureşti, explicând că „la Spitalul de Copii o să se lucreze de îndată ce vine vremea potrivită pentru astfel de lucrări. Da, noi aşteptăm în continuare, am şi transmis documente către Ministerul Sănătăţii în această toamnă, numai că nu l-am înclus pe lista acestor 15 proiecte pentru că am vrut să fie 15 cifră rotundă şi am considerat că este o lucrare în derulare şi nu am mai trecut-o”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.