Robu porneşte războiul cu guvernul Grindeanu. Cu ce spune că îi mint...

Robu porneşte războiul cu guvernul Grindeanu. Cu ce spune că îi mint pesediştii pe cetăţeni

1
DISTRIBUIȚI

Doar câteva zile, de atât a avut nevoie primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pentru a găsi nod în papură guvernului condus de Sorin Grindeanu.

La aflarea veştii că fostul şef al CJ Timiş va conduce guvernul, Robu a avansat o listă cu proiecte pentru care doreşte finanţare de la Bucureşti, declarând public că va face tot posibilul să comunice eficient cu actualul executiv. Pacea însă pare să fi durat puţin, căci Robu a găsi deja un prim motiv de nemulţumire.

„Oricum, noi nu construim locuinţe sociale, am spus-o în repetate rânduri şi nu cred că e bine că atualul guvern lasă tinerilor şi oamenilor cu putere de muncă iluzia că vor putea avea rezolvată problema locuinţei de către stat. Niciun stat din societăţile capitaliste nu este în stat să rezolve această problemă pentru un număr mare de cetăţeni. Drept urmare, dacă vii să le spui oamenilor demobilizaţi-vă că nu trebuie să vă faceţi o ţintă din a vă rezolva problema locuinţei că v-o rezolvăm noi, îi păcăleşti.


Hai să judecăm la scala Timişoarei. Noi am cumpărat un bloc. Am dat 119 locuinţe. Mai putem cumpăra unul, mai dăm 100, dar sunt mii de cereri. Din 5.000 noi câte putem să rezovăm cu eforturi financiare mari? Nu, este normal să faci o educaţie sănătoasă. Şi anume, într-o anumită perioadă a vieţii cum se întâmplă şi în Franţa şi în Statele Unite şi în Germania şi unde vreţi, mai stai şi în chirie şi faci efortul să acumulezi, mai iei şi un credit, găseşti un job bun şi faci efortul să îţi iei propria locuinţă. Alţii nici nu îşi construiesc. Am trecut prin asta şi eu şi fiecare, practic. Nu îţi poate rezolva statul problema locuinţei. Ar fi foarte frumos să primească fiecare tânăr o locuinţă, dar hai să fim serioşi, există atâtea lucruri care trebuie făcute de către stat şi de către autoritătăţile publice locale şi pe care nu biruie să le facă încât nu poţi să împuţinezi ceea ce ai de făcut ca stat, respectiv ca autoritate publică locală care până la urmă, chiar dacă le e greu le pot rezolva pentru ei înşişi cetăţenii”, a declarat Robu.

Primarul Timişoarei este de părere că pentru ca administraţiile să asigure locuinţe pentru cetăţeni ar fi nevoie ca toţi banii de la investiţii să fie redirecţionaţi înspre sectorul imobiliar, lucru pe care el nu îl vede posibil.

„Trebuie să fim deschişi şi corecţi cu cetăţenii, eu mereu am fost deschis şi corect, sigur de multe ori am supărat cu stilul meu direct, unora le place să fie minţiţi şi dacă sunt minţiţi frumos sunt fericiţi, dar vine întotdeauna un moment al adevărului şi cu minciuna nu se poate merge la nesfârşit”, a conchis edilul.

1 COMENTARIU

  1. D-nule Robu, daca spun ca d-ta ai mari probleme cu capu sunt sigur ca te vei supara, asa am sa-ti spun ca esti un mare idiot. Pai de ce nu vrei d-ta sa se construiasca locuinte pt. Tineri {sa fie ajitati}de Guv. iar d-ta sa cumperi cate un bloc cu 100 locuinte pe langa ce construieste Guvernu, nu crezi ca sunt mai multe locuinte, ce tot ne trimiti la societatea Capitalista care in Tara noastra n-a adus decat saracie, hotie, jaf….raman la parerea ca esti un mare idiot si ca la varsta d-tale nu te mai poate vandeca nimeni, ma tot intreb ; cum dracu ai ajuns Rector iar apoi Primar ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.