Se fac primele demersuri pentru realizarea pasajului Solventul şi a unui nou...

Se fac primele demersuri pentru realizarea pasajului Solventul şi a unui nou pod peste Bega. Ce va include proiectul pentru care primăria ar putea lua un credit

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara face primii paşi concreţi înspre amenajarea pasajului Solventul şi a unui nou pod peste Bega. Banii pentru acest proiect, care este unul extrem de amplu, vor veni de la bugetul local, însă primarul Nicolae Robu nu exclude şi posibilitatea unei finanţări europene. În cel mai rău caz, primăria ar putea contracta un credit.

„Am avut săptămâna aceasta o întâlnire cu proprietarul domeniului Solventul. Ne-am înţeles asupra variantei de
realizare a pasajului Solventul cu un sens giratoriu de unde să se producă racordarea la strada Gării şi înspre Canalul Bega pentru traversarea viitorului pod.


Ne-am înţeles că acest proiect în varianta lui optimă ar trebui să ocupe o parte din zona respectivă. Reprezentanţii proprietarului au fost deschişi, au înţeles necesitatea de a realiza nişte drumuri importante acolo şi nu orice drum, ci un drum cu patru benzi peste Bega, unul şi cu piste de biciclete civilizate. Se va face în perioada următoare dezmembrarea terenului şi cedarea acestuia către CL Timişoara, astfel ca în urma acceptării donaţiei către CLT noi să putem avansa cu pasajul Solventul şi podul peste Bega. Pasajul Solventul va fi unul din cele mai importante pe care Timişoara le-a avut în istoria sa, efectul său asupra traficului va fi de maximă substanţialitate, o mulţime de maşini nu vor mai veni să aglomereze zona centrală. Pe sub viitorul pasaj o să fie duse liniile de tramvai ceea ce va însemna că vom avea o extindere a liniei de tramvaie astfel încât să avem o conectivitate mult mai bună a transportului cu tramvaiul între diverse zone de ale oraşului”, a declarat primarul Nicolae Robu astăzi.

Deocamdată se munceşte la realizarea studiului de fezabilitate pentru extinderea Căii Bogdăneşti pe sub calea ferată, pasajul pe sub calea ferată şi sensul giratiriu de unde se vor proddce ramificaţii în zona gării.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.