Seară de virtuozitate alături de „neamţul cu suflet de român“ şi formaţia...

Seară de virtuozitate alături de „neamţul cu suflet de român“ şi formaţia Farfarello, la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-297792424">
Mani Neumann şi trupa Farfarello au susţinut un concert extraordinar la Timişoara

Mani Neumann, cunoscut melomanilor ca „neamţul cu suflet de român” a poposit la sfârşitul săptămânii trecute în Timişoara, pentru a susţine un spectacol cât se poate de interesant alături de colegii lui din trupa Farfarello, evenimentul desfăşurat la Porto Arte având parte de un succes deosebit. Alături de momentele de virtuozitate artistică oferite pe larg de Mani Neumann, spectatorii s-au delectat şi cu solo-urile pline de şarm ale chitaristului Ulli Brand (care este căsătorit cu o jurnalistă din România), iar periplul sonor al serii a inclus „felii“ diverse stilstice.

Înfiinţata în 1982 de Mani Neumann şi Ulli Brand, trupa Farfarello a reuşit să obţină recunoaştere europeană şi internaţională, ajungând una dintre cele mai bune trupe de folclor est-european condimentat cu influenţe rock şi muzică clasică. Formaţia a scos două DVD-uri şi a susţinut peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann, „neamţul cu suflet de român“, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Mani este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.