Senatoarea de Timiș Alina Gorghiu, ANUNŢ despre candidatura la şefia PNL. Care...

Senatoarea de Timiș Alina Gorghiu, ANUNŢ despre candidatura la şefia PNL. Care e proiectul esenţial pentru partid

0
DISTRIBUIȚI

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, fostă şefă a liberalilor de la nivel naţional, care a demisionat ca urmare a scorului mic obţinut de partid la alegerile din 11 decembrie, a oferit o serie de lămuriri cu privire la modul în care vede viitorul PNL și a vorbit despre lucrurile care ar trebui să fie priorităţile partidului, în viziunea sa.

„Vreau să vă informez că deja conducerea partidului a luat decizia ca în 26 luna aceasta să fie o comisie politică care să propună Biroului Politic Naţional, ce va avea loc la începutul lunii februarie, un caledar cu privire la desfăşurarea ostilităţilor, ca să le spun aşa, în glumă. Sunt câteva curente de opinie, eu însă aş vrea să vă spun opinia mea proprie şi personală cu privire la felul în care văd viitorul PNL şi pentru mine cred că este important ca aceste alegeri să aibă loc de jos în sus.


Este important pentru legitimitatea celor care vor participa la această convenţie, este important pentru moralul partidului ca fiecare membru de la prima până la ultima organizaţie de secţie de vot să aibă ocazia să îşi exprime opinia cu privire la conducerea partidului, cu privire la direcţia în care PNL trebuie să se îndrepte. În al doilea rând cred că nu ar trebui să avem nicio inhibiţie să vorbim în continuare de un parteneriat cu tehnicieni, chiar dacă noţiunea de tehnocrat a fost pătată în ultima vreme. Cred că ar fi o greşeală pentru viitoarea echipă a PNL să nu îşi întărească rândurile cu cei care au expertiză din rândurile tehnocraţilor. Asta, ca să fiu foarte precisă, nu înseamnă vreo invitaţie de a veni pe scaunul de preşedinte cineva din afara partidului, dar cred că în viitoarea conducere a PNL, în structura Biroului Politic Naţional cred că trebuie să aibă loc şi oameni cu expertiză care să aducă plusvaloare acestui partid. Cred că este necesar ca cei care vor conduce PNL să îşi asume un proiect poltic foarte clar şi anume reunificarea dreptei. Este un proiect pe care categoric îl voi susţine, este un proiect fără de care nu ar trebui să îşi dorească nimeni candidatura pentru PNL şi pentru conducerea lui”, a declarat Gorghiu.

Fosta şefă a PNL a explicat şi decizia ei cu privire la candidatura pentru un nou mandat la conducea PNL. „Văd în fiecare zi speculaţii la diverse emisiuni, în presă, vă spun şi vouă aici la Timiş că nu am niciun fel de intenţie de candidatura la acest congres, însă voi sprijini orice echipă care va ţine cont de principiile pe care le-am expus anterior”, a spus senatoarea. Gorghiu a estimat ca noua conducere a PNL va fi aleasă până în iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.