Strângere de fonduri pentru ca elevi din Timișoara să poată participa la...

Strângere de fonduri pentru ca elevi din Timișoara să poată participa la o prestigioasă competiție internațională

0
DISTRIBUIȚI

O echipă formată din liceeni Timișoreni a primit sprijin din partea unei bănci pentru a putea participa la marea finală a competiției Zero Robotics, iar acum BanatIT lansează o strângere de fonduri pentru a ajuta a încă o echipă de tineri bănățeni să participe la eveniment.

„Echipa pe care vă invităm să o ajutați, Cassiopeia, de la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil”, formată din Miruna Grigoraș, Cristina Cordun, Daniel Drondu, Sebastian Maleș și Emanuel Covaci, coordonați de către domnul profesor Mircea Lupșe-Turpan, tocmai a trecut de runda recalificărilor și are nevoie de o comunitate care să îi ajute să participe la centrul de cercetare ESTEC din Olanda”, au transmis reprezentanții BanatIT.

Ei se vor alătura echipei calificate deja, heRObotics, cu membrii de la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, Colegiul Național ”CD Loga”, Liceul Teoretic ”Jean Louis Calderon”, coordonați de doamna profesor Nușa Cojocaru, care vor participa la finala concursului desfășurată în Boston (SUA).


Costurile lor, care depășesc 6.500 de dolari, sunt acoperite de BRD – Group Societe Generale.

„Inițiativa de sprijinire a echipei Cassiopeia se aliniază implicării constante a Asocaiției Banat IT în educația tinerilor programatori prin coordonarea implementării conceptului CoderDojo în Zona Metropolitană Timișoara și promovarea lui în alte orașe din România. Patru din cei nouă membri ai echipelor timișorene calificate la finala ZeroRobotics sunt ”CoderDojo ninja”, cu performanțe deosebite în competiții de programare naționale și internaționale”, mai spune mesajul BanatIT.

Puteți contribui cu orice sumă, individual sau ca firmă, pentru a acoperi o parte din cheltuielile de participare, apreciate la circa 3.000 de euro. Detaliile bancare ale Asociației Banat IT pot fi găsite AICI, cu mențiunea „donație Zero Robotics”.

ZeroRobotics este o competiție de programare organizată de MIT, NASA & ESA unde participanții crează un cod pentru a controla dispozitivele SPHERE(Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) micro-roboți aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale. Finala Zero Robotics e un eveniment multi-locație, care va avea loc în 27 ianuarie, la Amsterdam, Boston și Sydney.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.