Taxa pe paragină NU se aplică din 2017, la Timişoara. Robu: „Nu...

Taxa pe paragină NU se aplică din 2017, la Timişoara. Robu: „Nu o să cădem într-un asemenea absurd încât să ne amendăm pe noi”

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, taxa pe paragină nu va fi aplicată la Timişoara, cel puţin nu din 2017. Asta pentru că Primăria Timişoara a uitat să facă unele demersuri impuse de lege şi absolut necesare pentru impunerea taxelor mărite.

Mai exact, angajaţii primăriei nu au trimis adrese de informare către cei vizaţi. Conform legii, proprietarii care au terenuri sau clădiri în paragină au la dispoziţie un an de zile pentru a intra în legalitate. Ulterior, aplicarea suprataxei pentru fiecare imobil sau teren trebuie votată prin HCL.

„Direcția de Urbanism pregătește notificările pe care urmează să le primească proprietarii pentru realizarea lucrărilor de intervenție în vederea reabilitării imobilelor. Am modelul de notificare, el este gata”, a anunţat astăzi primarul Nicolae Robu.

Întrebat dacă primăria se va amenda singură pentru clădirile pe care le deţine şi care sunt în stare proastă, edilul a răspuns că „nu o să cădem înt-un asemenea absurd încât să ne amendăm pe noi, pentru că banii tot la noi vin.


Ar fi chiar ridicol, noi suntem o insitituție responsabilă, care își demarează proiectele așa cum cere legea pentru reabilitarea tuturor imobilelor cu probleme. Nici nu se pune problema altfel. Se lucrează la o listă cu toate imobilele care sunt în proprietatea noastră și atunci sper să înțeleagă mai bine cetățenii că și din acest motiv noi nu putem să folosim bani mulți de la bugetul local, care sunt ai tuturor timișorenilor, pentru a reabilita clădiri care sunt ale câtorva”.

Robu a explicat şi că deocamdată mai sunt câţiva paşi importanţi de făcut până majorarea impozitelor, însă a promis că proprietarii care îşi lasă avuţia de izbelişte nu vor scăpa. „Pentru fiecare hotărâre, este corect, aşa stabilieşte legea (n.r. – să se voteze majorarea impozitului prin CLT), însă, noi nu putem să emitem hotărâri până nu se parcurg nişte termene. Şi toţi cetăţenii proprietari din zonele pe care le-am menţionat au fost notificaţi acum venim cu încă o notifiare şi trebuie să intre pe graficul respectiv şi când ne permite legea trebuie să aplicăm şi taxa de supraimpozitare, dar cine stă în pasivitate va plăti, asta subliniez eu”, a mai spus edilul.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.